Jasno mi je da se nalazim na forumu čiji su članovi mahom ateisti, toga sam svestan! Ja sam svoje mišljenje o oporezivanju prihoda Crkve jasno i nedvosmisleno izneo u predhodnom postu i nemam više šta da dodam. Ukoliko neko smatra da se treba ukinuti bilo kakvo budžetsko dotiranje , moram skrenuti pažnju da u ovoj zemlji budžetska izdvajanja kreira Vlada preko Ministarstva finansija a odobrava Skupština, neka pokrene neku inicijativu koja će skupštinsku većinu obavezati na izdvajanje SPC kao korisnika sredstava namenjenih za verske zajednice. Nisam ironičan i ne želim da budem maliciozan ali ja ne znam kako drugačije da prokometarišem Vaš post.
Iako ste ateista, ne mogu da verujem da vam ostali budžetski paraziti koji stostruko više novca isisavaju iz probušenih džepova građana ne smetaju! Ako kao društveno odgovorna osoba želite da ukažete na anomalije budžetske potrošnje, logično je da krenete od najdrastičnijih primera, zar ne? Meni lično dulićev sajt više bode oči nego ceo hram Svetog Save jer oslikava bahatost politički zaštićenog pojedinca, secikesu koji bezobrazno pred kamerama pravda svoj lopovluk i nema nameru bar da se skloni iz javnog života. Svaki gensek mora da se vozi u BMW-u ili AUDI-u od kojih nijedan nije ispod 80.000 a Vi smatrate da je to problematika za neke duge portale. U redu, polemišimo o markicama.
Hvala na trudu što ste grafikonima prikazali strukturu potrošnje budžetskih dotacija. Nisam do sada znao ko koliko troši. Linkove Peščanika i e-novina neću ni strelicom miša da dotaknem a iskoristiću moje diskreciono pravo da ne obrazložim zašto.