Srpski vojnice, ako nisi kršten obrati se svješteniku da bi primio sveto krštenje, jer bez krštenja nema spasenja, jer se samo kroz krštenje postaje clan Srpske pravoslavne crkve. Onaj ko nije kršten nema pravo na bilo koji drugi vjerski obred.
Planiram da služim vojsku dobrovoljno i u slučaju rata, učestvujem, ali ne pada mi na pamet da se deklarišem kao član SPC-a. Deklarisaću se i kao nekrst jer mi ne treba ni "spasenje" niti bilo koji "vjerski obred".
Molitve pred bitku
Sine Boziji !!! Ti si polozio dušu Svoju, da nas spaseš. Ti si zapovijedijo i nama da duše svoje polozimo za drugove svoje. Radosno idem, da izvršim svetu volju Tvoju, boreci se za Otadzbinu i vjeru svoju. Naoruzaj me snagom i junaštvom da odolim neprijateljima našim. Ako, pak, bude sveta volja Tvoja da polozim zivot svoj u današnjem boju, milostivo pusti da umrem s tvrdom vjerom i nadom u vjecni blazeni zivot u Tvom nebeskom carstvu. Majko Bozija !!! Sacuvaj me pod pokrovom Tvojim. Amin !!!
Ako bih hteo da budem vernik, izabrao bih recimo da verujem u Tora i Odina. Ova vera mi je previše patetična.
Pa jel on prošao ikakvu obuku, pa da mora da se moli za ono što bi naučio na obuci?
Molitva poslije bitke
Gospode Boze moj, toplu Ti hvalu prinosim, što si me u današnji da milošcu svojom sacuvao od svih vidljivih i nevidljivih neprijatelja, od svake napasti, bijede, nevolje, bolesti, rane i napasne smrti i udostojio me da iz današnje bitke izidjem nepovrijedjen. Amin !!!
Da li to znači da i Hrišćani na neprijateljskoj strani, koji su izgubili bitku ili su ostali osakaćeni treba da zahvale Bogu za svoj poraz?
Molitva za ranjenu bracu
Spasitelju nas, kao što si nekad podigao raslabljenoga kojega su nosili na postelji, tako i sada, o milosrdni, posjeti i iscijeli stradalnike što leze na bolesnickom odru, smrtnom ranom ranjene, jer Ti si jedini koji si poneo neduge i bolesti roda našega i koji kao veoma milostivi sve mozeš. Zaštitnice naš posjeti što prije sluge svoje koji stradaju i izbavi ih od ljutih rana i bolova i podogni ih da Ti pjevaju i neprestano slave Tebe koji jedini voliš covjeka. Amin !!!