Питање је какве игре. Ако је неку игру измислио ђаво и увео је у свет преко безбожника или јеретика, да ли та игра може бити добра, и може ли развијати тело и дух на добар начин? Очигледно да не може, него може бити само штетна. Она само наизглед може бити добра, као и много тога у овом свету што се сматра за добро, а уствари је то прикривено зло иза којег стоји ђаво.
И у рекреативном спортском такмичењу, као и у професионалном, код деце, омладине, људи лако се ствара гордост, сујета, свађа, поделе. Такмичарски дух који је заступљен у спорту је зао, то је дух сујете и гордости.
LINK
O Darvinu
Дарвин је изгубио своју веру , али се ми питамо да ли је она икада и постојала. Да ју је имао сигурно би сагледавао творевину, које је проучавао читавог живота, у потпуно другачијем светлу. То и јесте његова трагедија - Дарвин је био жртва западњачке еволуције - еволуције атеизма. Боље би учинио да је коракнуо уназад из нецрквеног друштва и културе у којима је одрастао и вратио се у друштво и културу Цркве, следујући трима великим научницима и људима од знања које прослављамо данас.
LINK
O pisanoj ćirilici (srBskoj)
"Има ли какав сајт где је могуће научити писану ћирилицу?
Штампану пишем добро, али не знам добро писане."
LINK
Naređenje sv. Jovana Zlatousta
Овако наређује нама свети Златоуст: «ако чујеш, да неко хули на Владику Христа, пођи и запрети. Ако треба и бити њега, не одвраћај се – удари га по образу, сруши његова уста, освети руку своју раном. Нека знају и жиди, и погани јеретици, да су хришћани спаситељи државе, стројитељи, заступници и учитељи. Нека узнају необуздани и развраћени жиди и јеретици, да се имају бојати Божијих слугу. Ако зажеле они некад да говоре нешто неподобно – нека се у сенци тресу и плаше, чим чују хришћане»… Како се ми не можемо наситити љубављу ка Христу, тако се ни мржњом према врагу Његовом не можемо наситити. Јер сам Он говори: «Ко није са Мном, тај је против Мене» ( Мт. 12, 30)
LINK