Smeju li pravoslavci da idu na more?

Diskusije vezane za pravoslavlje

Re: Smeju li pravoslavci da idu na more?

Postod MarkoEkmedzic » 24. Sep 2012., 09:44

Slobodane, želiš istorijske činjenice, a ceo post ti obiluje predrasudama i "pretpostavljam da..."

Ne vidim o čemu bi da razgovaraš, ako meni spočitavaš mržnju prema SPC, koje zaista nema, a sa druge strane "prozivaš" Bajforda (čiju knjigu nisi pročitao), pretpostavljaš da ima veze sa "Peščanikom", Lukovićem, Stipom Mesićem (otkud on ovde u ovoj temi, to samo ti znaš :shock: ), i raspadom SFRJ.

Ne bih baš voleo da se bagateliše prisnost Velimirovića sa zločincem Ljotićem, i to nije baš samo nekakva "mrlja", već vrlo opredeljujući deo Velimirovićevog delanja. NIsu se oni slučajno združili, već su delili istovetne nacističke principe. Takođe, romansirane biografije, i "patnje" Velimirovića koje su opisane u pisanijama SPC, nisu relevantan izvor...kao ni Velimirovićeva naknadna pamet, i posipanje pepelom, nakon što je njegov idol, i "veliki čovek" kako reče, Hitler, puk'o u ratu.

Budalaštine o politikantstvu ne vredi komentarisati. Postoje sačuvane izjave štrokavca Velimirovića, u kojima je izražen antisemitizam, mržnja prema higijeni, i prema naučnim dostignućima. I to nema veze ni sa kakvom ideologijom, već sa manjkom kriterijuma SPC po pitanju izbora svetaca.

Ako ti se pravila moderacije ne sviđaju, slobodan si da ne učestvuješ u diskusijama, a ona služe da bi se sprečilo da se objavljuju komenatri koji nisu u skladu sa pravilima foruma, i tako predupredi naknadno brisanje smeća.

Možeš da komentarišeš tekstove iz časopisa slobodno, dokle god si u okviru pravila.
http://www.casovi.in.rs

Ateista ne veruje niti u jednog boga, ali zato čvrsto veruje u potrebu da društvo postane sekularno, samim tim i napredno i nadasve humano

Slika
Korisnikov avatar
MarkoEkmedzic
 
Postovi: 639
Pridružio se: 28. Jun 2012., 22:50
Lokacija: Beograd, Srbija


Re: Smeju li pravoslavci da idu na more?

Postod Tale » 24. Sep 2012., 11:00

stojadinovicp je napisao:
Tale je napisao:Ako si mu rek'o, nas narod voli da zivi u mitovima.

Nemoj tako Tale, pa mi smo pobedili na Kosovu... i to sa 3-1...

I to u obe utakmice 1389 i 1999.
Tale
 
Postovi: 97
Pridružio se: 03. Jul 2012., 13:20

Re: Smeju li pravoslavci da idu na more?

Postod stojadinovicp » 24. Sep 2012., 11:20

moesiasuperior je napisao:Moram priznati da je ovo prvi forum na kome postovi prvo prolaze moderaciju! To je uobičajeno na nekim portalima gde se komentari kontrolišu ali na forumima...ne sećam se da sam ni na jednom to video! Mislim da to utiče na dinamiku polemike ali Bože moj, što kažu Prečani : "njegov salaš, njegove i lojtre"

Moderacija na forumu je neophodna zbog otvorene registracije. Ili jedno ili drugo je neophodno zbog navale spamera. Ako se ostavi otvorena registracija i dozvoli otvoreno pisanje dobijamo preko stotinu spam postova na isto toliko različitih tema koje posle administratori moraju da čiste.

Moderacija se vrši na samo prvih nekoliko postova svakog novog člana, nakon što taj član dobije 5 odobrenih postova nema više moderacije za tog člana.
Preveliki Velikorazumni Naukougodni Svemirskočajnični Zmajogaražni Ružičastojednorožni, Njegova Crnorupost, Pastrijarh Ćuftahije. {bezboznik.com, stojadinovic.net}
Slika
Korisnikov avatar
stojadinovicp
 
Postovi: 498
Pridružio se: 29. Jun 2012., 09:27
Lokacija: Aachen, Nemačka

Re: Smeju li pravoslavci da idu na more?

Postod moesiasuperior » 24. Sep 2012., 20:25

MarkoEkmedzic je napisao:Slobodane, želiš istorijske činjenice, a ceo post ti obiluje predrasudama i "pretpostavljam da..."

Ne vidim o čemu bi da razgovaraš, ako meni spočitavaš mržnju prema SPC, koje zaista nema, a sa druge strane "prozivaš" Bajforda (čiju knjigu nisi pročitao), pretpostavljaš da ima veze sa "Peščanikom", Lukovićem, Stipom Mesićem (otkud on ovde u ovoj temi, to samo ti znaš :shock: ), i raspadom SFRJ.


Marko, dela Jovana Bajforda ne predstavljaju nikakvu naučno relevantnu istorijsku građu a njegovi utisci i razmišljanja me ne zanimaju. Knjigu u celini nisam pročitao, pročitao sam neke ne baš male odlomke na netu! Ništa novo i ništa što već nismo čiuli od Sonje Biserko, Đorđevića ili Latinke Perović. Ne razumem samo tvoju fiksaciju njime kao nekim lučonošom ali to je već do tebe! Stjepana Mesića i njegov književni opus sam pomenuo kao paradigmu izvrtanja istorijskih činjenica u političke svrhe! Lukovića sam pomenuo onako, po inerciji! Moja pretpostavka da Jova ima veze sa "Peščanikom" se zasniva na čitanju njegovih tekstova na portalu pomenutog "Peščanika", gde zauzima dosta prostora.
Što se tiče mržnje prema SPC koju ti negiraš, ja onda očigledno ne razumem značenje te reči. Pročitao sam dosta tvojih postova i ako to nije mržnja, onda ne znam! Kako li prolaze oni za koje priznaješ da ih mrziš? Teško njima!

Pomenuto je i politikanstvo, odnosno ja sam ga pomenuo. Cela fama oko Vladike je politikanstvo. Za Vladiku niko nije ni čuo do 1990. Kada je Vuk Drašković napisao jedan tekst "Pasoš za Vladiku Nikolaja" , tada su se mnoge teme i otvorile. Vuk je takođe i aktuelizovao neke teme kao što su raskol u SPC, prenos moštiju Jovana Dučića u Hercegovinu i dao na značaju SPC u trenutnoj političkoj situaciji. Nije Vladika Nikolaj taj koji je meta Jove Bajforda i Sonje Biserko već stvaranje slike o genocidnoj i antisemitskoj SPC. Takozvanim liberalima smeta himna, pominju se Bog i Kralj, smeta grb pošto Srbija nije više monarhija (nije ni Austrija pa niko ne skida grb sa zastave)! Jova i Sonja nam otkrivaju da su i Draža i Vladika bili aktivni kolaboracionisti sa nemačkim okupacionim snagama, činjenice da je jedan trebio vaške na Jelici celi rat a drugi robijao celi rat, to su farse po najnovijim istorijskim istraživanjima Jove Bajforda! Ta medijska lobotomija kojom pokušavaju da uteraju antisemitizam i kolaboracionizam kao istorijsku istinu je toliko providna da polako prelazi u grotesku!

Na YT sam pogledao neke vaše promocije, u Kovačici ja mislim i još jednu gde je gostovao i Jovan Ćirilov. Koliko sam ja razumeo misiju vašeg udruženja, ona bi se mogla definisati kao afirmacija kritičke misli u odnosu na religiju i dogme svih vrsta, afirmaciju nauke i njenih dostignuća posebno u odnosu na nastanak sveta i života, kritiku religije kao dogme i generatora mnogih zala tokom istorije, striknom sekularizmu. Ne znam da li je ova moja definicija tačna, nadam se da je bar prbližno! Međutim, na konvenciji koju sam gledao (to je ona gde je bio prisutan Ćirilov) jedan od govornika, mislim da je novinar ne sećam se imena, je stigao u svom nadahnutom govoru do Srebrenice!! Naravno i vi kao i vaše engleske ajatole ateizma udarate po Hrišćanstvu, samo puca! Doduše vi imate osim Hrišćanstva i SPC koju morate da obradite, I opet kao vaši kamaradi Richard Dawkins & Co. u širokom luku izbegavate Judeizam i Islam. Kritiku Judeizma da vas neko ne bi optužio za antisemitizam a Islam iz čisto praktičnih razloga tj da ne bi publika gledala na YT kako Islamisti igraju fudbal sa glavama učesnika tribine, odnosno nagon za samoodržanjem je jači od ideologije! Voleo bih da vidim tribinu u Novom Pazaru o kritici Islama i da nekog od Skolara Islama nazovete štrokavcem! Probajte tamo da izbacite veronauku iz nastave! Hoćete, kada i Dawkins održi tribinu u Rijadu ili Kairu!
Zato sam pomenuo politikanstvo! 9 od 10 članaka na vašem portalu (link saopštenja) je protiv SPC a jedan brani lik i delo Petra Lukovića i njegove beztiražne novine!

Ne znam koje su vam bile prvobitne namere ali po mom mišljenju, vi ste sada deo dnevne politike!



PS
Ona moja kritika restriktivne moderacije postova je bila čisto retorička. Samo sam je okarekterisao kao neuobičajenu. Dobio sam i objašnjenje od stojadinovicp zbog čega je moderacija tako stroga.
Inspired by Nature, Based on Reason. The Journey, Not the Destination.
Korisnikov avatar
moesiasuperior
 
Postovi: 36
Pridružio se: 23. Sep 2012., 01:32
Lokacija: Novi Beograd

Re: Smeju li pravoslavci da idu na more?

Postod moesiasuperior » 26. Sep 2012., 13:35

MarkoEkmedzic je napisao:Možeš da komentarišeš tekstove iz časopisa slobodno, dokle god si u okviru pravila.


Očigledno da ne mogu, pošto se moj post ne objavljuje već dva dana! Ili sam izašao iz okvira pravila ili je neki tehnički problem, u koji nešto baš ne verujem. :nerazumem:
Inspired by Nature, Based on Reason. The Journey, Not the Destination.
Korisnikov avatar
moesiasuperior
 
Postovi: 36
Pridružio se: 23. Sep 2012., 01:32
Lokacija: Novi Beograd

Re: Smeju li pravoslavci da idu na more?

Postod MarkoEkmedzic » 26. Sep 2012., 19:18

Odakle početi...

To što tebe ne zanima Jovan Bajford, uopšte ne znači da nije napisao ono što je istina. Dakle nadobudno dopuštaš sebi da procenjuješ da li je nešto istorijski vredno ili ne. Uzgred, obrazuj se, istorija nije nauka.

Ne znam zašto govoriš u prvom licu množine? Koji ste to "vi" koji niste čuli ništa novo od Bajforda? :shock:

Dalje, nastavljaš sa budalaštinama i spominješ pojmove o kojima očigledno nemaš blage veze. Kakva "fiksacija"? Koji "lučonoša"?

To je kao da čoveku koji ti napiše da je 2+2=4, odgovoriš da ima fiksaciju sabiranjem, i da je onaj ko mu je prvi put to pokazao njegov lučonoša... suludo... :shock:

Što se tiče pojma "mržnja", da, očigledno ne znaš šta to znači... ali, pošto dolaziš iz miljea SPC, to je i logično. Ne mrzim nikoga, ali se nekih jednostavno gadim... da, Velimirović je među njima svakako. Tu je i Tomislav Gačić, i još određeni deo te bulumente.

Ne postoji "stvaranje slike o genocidnoj i antisemitskoj SPC". Velimirović jeste paradigma antisemitizma, što njegove izjave nedvosmileno govore, a genocidnost SPC se lepo prikazala u sukobima na prostoru bivše SFRJ, kroz blagosiljanje "Škorpiona", Filareta na tenku, sa puškomitraljezom u rukama, i kroz niz zločina koji su obavljeni u ime vere i nacije.... naravno, rodonačelnici toga su Rastko Nemanjić i otac mu Stefan Nemanja, koji su bogougodno genocidisali bogumile... tradicija je to!

Samo slepcima je potreban Bajford ili neko drugi, da bi im "otkrio" da su MIhailović i Velimirović bili kolaboracionisti. Onima koji poznaju istoriju, to je savršeno jasno. Naravno, možeš da nastaviš sa lažima o njima, ali će se i poslednji pokušaj da te iko posmatra kao iole ozbiljnog sagovornika tako nepovratno izgubiti. Niti je Mihailović trebio vaške ceo rat na Jelici, niti je Velimirović robijao ceo rat. Gnusne laži.

I nema tu groteske... groteska je u pretvaranju štrokavog antisemite u sveca, a kolaboracioniste u vrhunskog patriotu i borca za slobodu... doduše, nemačkim puškama, dobijenim radi nastavka građanskog rata, ali ko će sada te detalje da proučava...

Kada neko konstruiše kretensku frazu poput "ajatola ateizma", kako uopšte nastavljati razgovor... :piccard:

I da, u Srebrenici se desio težak zločin protiv čovečnosti... ili kažeš da nije?

Ako nisi uspeo da shvatiš, a sve više mi se čini da imaš određene probleme sa percepcijom stvarnosti, SPC je dominantna verska sekta u Republici Srbiji. Onda kada i ako judaizam i islam (piše se malim slovom, tek da te informišem, kao uzgred i hrišćanstvo) postanu dominantne sekte, najviše ćemo se baviti njima.

Idiotsku konstrukciju o strahu od karakterisanja kao antisemita, ili strahu od islamista u zemlji u kojoj je dovoljno to što kojekakvi poremećeni klerofašisti iz "Dveri", "Obraza", "Naših", "1389" i sličnih umobolnih grupa prave haos svaki put kada bi neka od marginalizovanih grupa želela da ostavri svoja ustavna prava, ne vredi ni komentarisati.

Uzgred, ako te interesuje, da naravno, mišljenja sam da je Muhamed bio pedofil, zaslužan za stvaranje najpoganije verske sekte u poslednjih 5000 godina... gore i od hrišćanstva i judaizma.

A to zašto ti je napis čekao malo duže je zbog toga što na treš-tekstove izrazito politikantskih i prizemnih kvaliteta, slabo obraćam pažnju.
http://www.casovi.in.rs

Ateista ne veruje niti u jednog boga, ali zato čvrsto veruje u potrebu da društvo postane sekularno, samim tim i napredno i nadasve humano

Slika
Korisnikov avatar
MarkoEkmedzic
 
Postovi: 639
Pridružio se: 28. Jun 2012., 22:50
Lokacija: Beograd, Srbija

Re: Smeju li pravoslavci da idu na more?

Postod admin » 26. Sep 2012., 19:27

moesiasuperior je napisao:
MarkoEkmedzic je napisao:Možeš da komentarišeš tekstove iz časopisa slobodno, dokle god si u okviru pravila.


Očigledno da ne mogu, pošto se moj post ne objavljuje već dva dana! Ili sam izašao iz okvira pravila ili je neki tehnički problem, u koji nešto baš ne verujem. :nerazumem:


"Nema postova koji čekaju na odobrenje"
:siroma:
Korisnikov avatar
admin
Site Admin
 
Postovi: 13
Pridružio se: 28. Jun 2012., 10:23
Lokacija: Beograd, Srbija

Re: Smeju li pravoslavci da idu na more?

Postod Armaggedon89 » 26. Sep 2012., 19:46

admin je napisao:"Nema postova koji čekaju na odobrenje"
:siroma:


A, kako to? Ja napisao nekolicinu danas...
Slika
Armaggedon89
 
Postovi: 18
Pridružio se: 26. Sep 2012., 14:01
Lokacija: Nis, Srbija

Re: Smeju li pravoslavci da idu na more?

Postod moesiasuperior » 26. Sep 2012., 23:05

Ni ja nisam siguran odakle da počnem! Probaću redom.

1. Istorija nije nauka!

Mojim naknadnim obzovanjem ću naučiti da istorija nije nauka? Ja ne znam šta ti pokušavaš da postigneš ovakvim nesuvislim izjavama, zaista! Ako postoji "Institut za savremenu istoriju" koji je klasifikovan kao naučno-istraživačka institucija, u kojoj rade načni savetnici i naučni saradnici koji svi od reda imaju naučne titule, kako ja treba da klasifukujem istoriju? Kao umetnički pravac? Ako imaš problem da prihvatiš istoriju kao nauku, nemoj mene slati u večernju školu.

2. "Dakle nadobudno dopuštaš sebi da procenjuješ da li je nešto istorijski vredno ili ne."

Nisam tu knjigu okarakterisao kao istorijski bezvrednu već kao naučno irelevantnu. Tu tvrdnju mogu argumentovati sa procenama onih koji savremenu istoriju poznaju mnogo bolje od nas obojice! Ponavljam, nijednu novu činjenicu o Nikolaju Jovan Bajford nije predočio. Prvo, on nije istoričar niti ta knjiga može bude bilo kakva istorijska građa! Impresije i komentari Sonje Biserko me zaista ne interesuju.
Tvoju fiksaciju tom knjigom pronalazim u neobjašnjivoj upornosti da stavove autora nametneš kao nepobitnu istinu a autora kao nekoga ko nam istinom otvara oči.

3."Što se tiče pojma "mržnja", da, očigledno ne znaš šta to znači... ali, pošto dolaziš iz miljea SPC, to je i logično."

Nejasan mi je "milje" SPC. Šta podrazumevaš pod miljeom? Ja nisam vernik, prema religiji imam krajnje indiferentan i opušten stav a SPC doživljavam kao deo kulturnog nasleđa mog naroda. Ono što mi bode oči i što mi smeta je friziranje istorije u dnevno političke svrhe. Interesuje me istorija našeg naroda kao i istorija SPC i njene uloge u svim istorijski značajnim periodima istorije, na primer u drugom svetskom ratu kao i period raskola.

4."Velimirović jeste paradigma antisemitizma, što njegove izjave nedvosmileno govore, a genocidnost SPC se lepo prikazala u sukobima na prostoru bivše SFRJ, kroz blagosiljanje "Škorpiona", Filareta na tenku, sa puškomitraljezom u rukama, i kroz niz zločina koji su obavljeni u ime vere i nacije.... naravno, rodonačelnici toga su Rastko Nemanjić i otac mu Stefan Nemanja, koji su bogougodno genocidisali bogumile... tradicija je to!"

Ovo je na granici banalnosti!

5. " Niti je Mihailović trebio vaške ceo rat na Jelici, niti je Velimirović robijao ceo rat. Gnusne laži."

Gnusne, i ja kažem! Gnusna laž je i da je Hari Truman odlikovao Dražu Mihajlovića i to 1948, tri godine po okončanju rata, u vreme kada se svačija uloga u ratu dobro znala! I odlikovanje Šarl de Gola je takođe glasina. Juče je na B92 bila reportaža iz Pranjana (mesto kod G.Milanovca) gde je američki ambasador otvorio renoviranu školu. Američka vlada i USAF su u znak zahvalnosti narodu tog kraja za spasavanje 700, slovima: sedamsto avijatičara, obnovili školu! Propaganda! Ali tu su Jova Bajford i "Peščanik" na svu sreću!

6. "Ako nisi uspeo da shvatiš, a sve više mi se čini da imaš određene probleme sa percepcijom stvarnosti, SPC je dominantna verska sekta u Republici Srbiji."

Pošto ti na svu sreću nemaš taj problem, odgovori mi molim te, ukoliko je SPC verska sekta ko ili šta je osnovna grupa? Ukoliko imamo sektu onda neminovno moramo da imamo i osnovnu grupu! Od koje se to religijske matice SPC odvojila? Kasnije u tvom sočinjeniju pominješ i islamsku sektu?!

Ovo su samo neke teze koje sam prokomentarisao. Nijedna od njih ne pobija moju premisu o ulozi koju je prihvatilo vaše udruženje, a to je dnevna politika. Čisto sumnjam da ovo prvi put čuješ i da vam to niko do sad nje rekao! Pošto si me opisao kao imbecila, kretena, idiota istovremeno ističući svoju intelektualnu superiornost, a po svoj prilici ti je to manir , očigledno je da bilo kakav argument ne može da naruši tvoju ideološku iluziju.
Inspired by Nature, Based on Reason. The Journey, Not the Destination.
Korisnikov avatar
moesiasuperior
 
Postovi: 36
Pridružio se: 23. Sep 2012., 01:32
Lokacija: Novi Beograd

Re: Smeju li pravoslavci da idu na more?

Postod perakojot » 27. Sep 2012., 08:29

Sve su ovo stvari koje su posledica verovanja, a ne uzrok.
Uzrok je da neko veruje da postoji neko ili nesto ili ko zna sta, sto kao upravlja ovim onim, pravi ovo, ono ... i slicne budalastine.
I da mi, koji ne verujemo, ne mozemo da to razumemo.
Da se vera jedino razume ako verujes, tj. ako odbacis svako kriticko, locicno i racionalno razmisljanje,
sto je vrlo logicno, zar ne ? :)
Naukom napred!
Korisnikov avatar
perakojot
 
Postovi: 171
Pridružio se: 02. Jul 2012., 06:51

Re: Smeju li pravoslavci da idu na more?

Postod MarkoEkmedzic » 27. Sep 2012., 08:35

Nije poučno da se hvališ svojim neznanjem. To što je nešto klasifikovano kao naučno-istraživačka ustanova (vrlo širok okvir), ne mora nužno da dokazuje da je istorija nauka. Takođe, a to takođe ne znaš, definicije se menjaju, kako spoznaja narasta. Naravno, to ne važi za ljude poput tebe, čija "spoznaja" ostaje ograničena na dogme.

Jovan Bajford je upravo taj autoritet koji savremenu istoriju poznaje bolje od tebe, iako ti je to teško da prihvatiš. Naravno, u svojoj neselektivnoj i slepoj "odbrani" štrokavog antisemite, njegove kvalifikacije ti nisu relevantne. Tužno, ali očekivano...

Takođe je tužno to što uprkos tome da je eventualno ponovio činjenice (napokon koristiš pravu reč, jer je ono što je napisao o štrokavcu sve činjenica do činjenice... a činjenica je nepobitna istina, što je zgodno primetiti), za tebe to nije uopšte bitno... osobe ograničene moći poimanja stvarnosti, i sklone deluzijama, često se tako ponašaju.

Kako bih rekao, tvojim rečima, ništa novo nisi prikazao... sasvim očekivano ponašanje patriJota koji nedostatak moći rasuđivanja zamenjuju floskulama i mizernim busanjem u grudi junačke.

Naravno, tu je ponovo i stupidni i beskorisni stav da te ne zanima mišljenje ovoga ili onoga... čekaj, a ti misliš da mene, ili bilo koga ovde zanima mišljenje prolupalih sredovečnih nacionalista, koji sopstvenu nemoć nadomešćuju lupetanjima na forumima? I šta ćeš uopšte onda na forumu ateista? Imaš dovoljno publike za te poremećene stavove na raznim klerofašističkim forumima. Ateisti su ozbiljni, racionalni ljudi, i kod nas ne pale te budalaštine koje prodaješ iz posta u post.

Eto, ne znaš ni da je narod potpuno besmislen pojam, izmišljen samo u političke svrhe... a smeta ti politizacija istorije... jadno...

Nisi vernik, a braniš Velimirovića... potpuno sumanuto... da ti je stalo do istine, ne bi branio štrokavog antisemitu, to je bar jasno.

Ne, ti bi voleo da ostaviš utisak intelektualca, ali nažalost to je sa tako poremećenim stavovima nemoguće. Odbijanjem činjenica, i nekakvim kvazi-intelektualnim patriJotizmom samo ispadaš poprilično jadan i smešan.

Joj, i onda nastavljaš sa politikantstvom, koje ti dabome toliko smeta... jeste, Truman je iz potpuno objektivnih razloga odlikovao MIhailovića, nema tu nikakve politike... e, siroti čoveče... ako je MIhailović bio žrtva politike, a komunisti nisu bili u pravu, i sve ih sram bio, kako je onda Tito dobio i britansko, i belgijsko, i francusko i holandsko ordenje? Znam, to ti je iznad mogućnosti poimanja, i stvoriće ti novi kurcšlus u glavi, ali makar pokušaj da razmišljaš... probaj, pomoćiće ti...

Uzgred, to je isti onaj fini Truman koji je naredio bacanje dve atomske bombe na civile? A, pa onda je sve OK...

Takođe, to što je MIhailović spasavao američke pilote, samo dodatno govori o njegovoj licemernoj ljigavosti. Pokušavao je da kalkuliše do poslednjeg dana sa tim ko će u ratu da pobedi. I naravno, kao što sa kalkulantima obično i biva, birajući obe strane, na kraju je dobio - ništa. Ne ide to da od Nemaca dobijaš naoružanje da bi se ubijao sa sopstvenim narodom, a da istovremeno spasavaš američke pilote, ne bi li im se umilio, ako umesto Normandije izaberu obalu Jadrana. Kako je radio, tako je i prošao.

Mislim, na Neretvi se tako lepo borio protiv Nemaca... ovaj... a ne, u stvari je ratovao protiv sopstvenog naroda, uz pomoć Italijana... ups...

Takođe, nakon jeseni '41, uspešno se borio protiv okupatora, tako što se nije borio protiv okupatora... majstorska taktika, nema šta. I onda neko treba da se čudi što su saveznici digli ruke od ljigavka i kalkulanta... pa više mu je bilo stalo da se bori protiv partizana, nego protiv okupatora, koliko god patetični revizionisti poput tebe pokušavaju sada da ga predstave kao ne znam kakvog patriotu.

Bednim floskulama o banalnosti, ne pokazuješ ništa osim sopstvene ostrašćene gluposti. Ponoviću, a ti pokušaj da prokomentarišeš smisleno, ovaj put konkretno, a ne bezobraznim pozivanjem na banalnost:

"Velimirović jeste paradigma antisemitizma, što njegove izjave nedvosmileno govore, a genocidnost SPC se lepo prikazala u sukobima na prostoru bivše SFRJ, kroz blagosiljanje "Škorpiona", Filareta na tenku, sa puškomitraljezom u rukama, i kroz niz zločina koji su obavljeni u ime vere i nacije.... naravno, rodonačelnici toga su Rastko Nemanjić i otac mu Stefan Nemanja, koji su bogougodno genocidisali bogumile... tradicija je to!"

Takođe, dužan si odgovor - da li se u Srebrenici desio gnusni zločin protiv čovečnosti?

Naravno, pošto ne znaš ni šta je sekta, večernja škola postaje zaista neizbežna. Pomoćiću ti, jer vidim da ti je pomoć zaista neophodna - Sekta (lat. secta i lat. sequi i pod uticajem lat. secare) je izdvojena ili zatvorena grupa ljudi koja čvrsto sledi svoja načela. Najčešće se sekta formira nasuprot osnovnoj grupi iz koje je potekla, razvijajući učenje, koje je po uverenju članova sekte, ispravnije u odnosu na učenje osnovne grupe. Za sve članove sekte karakteristično je da imaju čvrstu organizaciju i jedinstvene obavezne rituale. Dakle, hrišćani su nastali kao sekta judaizma, a pravoslavci kao sekta nastala iz originalnih hrišćana. SPC je nastala kao sekta izdvojena iz prvobitne pravoslavne zajednice, koja se danas okuplja u okviru tzv. "vaseljenske patrijaršije".

Nisam uveren da si uspeo da shvatiš, ali polako, ponovićemo koliko god puta bude potrebno da bi polagano shvatio.

Na kraju, a to može da stoji i na početku, za vas koji dolazite sa nekakvim budalaštinama o ateizmu kao ideologiji ili političkoj grupaciji, ateista je samo neko ko ne veruje ni u jednog boga. Zatucanim ljudima, koji sopstveno trućanje koje se oslanja samo na sopstveno mišljenje, a kojima činjenice nisu relevantne ako dolaze od nekoga koga politički ne podnose, to je naravno teško da pojme.

P.S. Uopšte te ja ne opisujem kao imbecila, kretena, idiota... to radiš sam, svojim postovima.
http://www.casovi.in.rs

Ateista ne veruje niti u jednog boga, ali zato čvrsto veruje u potrebu da društvo postane sekularno, samim tim i napredno i nadasve humano

Slika
Korisnikov avatar
MarkoEkmedzic
 
Postovi: 639
Pridružio se: 28. Jun 2012., 22:50
Lokacija: Beograd, Srbija

Re: Smeju li pravoslavci da idu na more?

Postod stojadinovicp » 27. Sep 2012., 09:16

moesiasuperior je napisao:Ni ja nisam siguran odakle da počnem! Probaću redom.
probaj...

moesiasuperior je napisao:Mojim naknadnim obzovanjem ću naučiti da istorija nije nauka? Ja ne znam šta ti pokušavaš da postigneš ovakvim nesuvislim izjavama, zaista! Ako postoji "Institut za savremenu istoriju" koji je klasifikovan kao naučno-istraživačka institucija, u kojoj rade načni savetnici i naučni saradnici koji svi od reda imaju naučne titule, kako ja treba da klasifukujem istoriju? Kao umetnički pravac? Ako imaš problem da prihvatiš istoriju kao nauku, nemoj mene slati u večernju školu.
Niko nema problem da prihvati nešto kao nauku kada to jeste, istorija NIJE. Istorija je "study", nije "science".

moesiasuperior je napisao:Nisam tu knjigu okarakterisao kao istorijski bezvrednu već kao naučno irelevantnu.
Po kom kriterijumu?

moesiasuperior je napisao:Tu tvrdnju mogu argumentovati sa procenama onih koji savremenu istoriju poznaju mnogo bolje od nas obojice!
Možeš, i to će biti tužna logička greška argumentum ad verecundiam.

moesiasuperior je napisao:Impresije i komentari Sonje Biserko me zaista ne interesuju.
Pa ni nas ne interesuju tvoje impresije i komentari. I?

moesiasuperior je napisao:Nejasan mi je "milje" SPC. Šta podrazumevaš pod miljeom? Ja nisam vernik, prema religiji imam krajnje indiferentan i opušten stav
Onda ti je super ta slika na profilu...

moesiasuperior je napisao:a SPC doživljavam kao deo kulturnog nasleđa mog naroda.
To je zaista samo tvoj problem...

moesiasuperior je napisao:Ono što mi bode oči i što mi smeta je friziranje istorije u dnevno političke svrhe. Interesuje me istorija našeg naroda kao i istorija SPC i njene uloge u svim istorijski značajnim periodima istorije, na primer u drugom svetskom ratu kao i period raskola.
Interesuje te uloga SPC? Pa to je bar jednostavno, njen jedini i glavni cilj je uvek bio i biće da sačuva svoje dupe i obmanjuje narod zarad održanja moći i kontrole. Nikada je nije, niti će je, zanimao narod i dobrobit naroda već samo moć, bogatsvo i kontrola ovaca.

moesiasuperior je napisao:Ovo je na granici banalnosti!
Jeste, mi baš volim kad neko ovako nešto napiše bez da obrazloži. Tako da, u ime banalnosti evo jedna banana
:banana:

moesiasuperior je napisao:Pošto ti na svu sreću nemaš taj problem, odgovori mi molim te, ukoliko je SPC verska sekta ko ili šta je osnovna grupa?
Hrišćanstvo.

moesiasuperior je napisao:Ovo su samo neke teze koje sam prokomentarisao. Nijedna od njih ne pobija moju premisu o ulozi koju je prihvatilo vaše udruženje, a to je dnevna politika.
Tačno. Samo je zabrinjavajuće to da nisi sposoban da vidiš ZAŠTO je to tako već očigledno umišljaš neke svoje besmislene razloge i onda nas zbog tvojih umišljanja pokušavaš da napadneš.

moesiasuperior je napisao:Pošto si me opisao kao imbecila, kretena, idiota istovremeno ističući svoju intelektualnu superiornost, a po svoj prilici ti je to manir,
GDE?

moesiasuperior je napisao:očigledno je da bilo kakav argument ne može da naruši tvoju ideološku iluziju.
Odlično si sam sebe opisao. Još samo da to i shvatiš...
Preveliki Velikorazumni Naukougodni Svemirskočajnični Zmajogaražni Ružičastojednorožni, Njegova Crnorupost, Pastrijarh Ćuftahije. {bezboznik.com, stojadinovic.net}
Slika
Korisnikov avatar
stojadinovicp
 
Postovi: 498
Pridružio se: 29. Jun 2012., 09:27
Lokacija: Aachen, Nemačka

Re: Smeju li pravoslavci da idu na more?

Postod admin » 27. Sep 2012., 09:17

moesiasuperior je napisao:Pošto si me opisao kao imbecila, kretena, idiota istovremeno ističući svoju intelektualnu superiornost, a po svoj prilici ti je to manir , očigledno je da bilo kakav argument ne može da naruši tvoju ideološku iluziju.
Ili postavi link i citat ili se smatraj upozorenim zbog laganja!
Korisnikov avatar
admin
Site Admin
 
Postovi: 13
Pridružio se: 28. Jun 2012., 10:23
Lokacija: Beograd, Srbija

Re: Smeju li pravoslavci da idu na more?

Postod MarkoEkmedzic » 27. Sep 2012., 09:34

Mislim da ga zbunjuje to što napadnje stavova vidi kao napadanje ličnosti... vrlo neozbilljno za jednog (nominalno) intelektualca, moram da primetim.
http://www.casovi.in.rs

Ateista ne veruje niti u jednog boga, ali zato čvrsto veruje u potrebu da društvo postane sekularno, samim tim i napredno i nadasve humano

Slika
Korisnikov avatar
MarkoEkmedzic
 
Postovi: 639
Pridružio se: 28. Jun 2012., 22:50
Lokacija: Beograd, Srbija

Re: Smeju li pravoslavci da idu na more?

Postod moesiasuperior » 27. Sep 2012., 09:49

admin je napisao:
moesiasuperior je napisao:Pošto si me opisao kao imbecila, kretena, idiota istovremeno ističući svoju intelektualnu superiornost, a po svoj prilici ti je to manir , očigledno je da bilo kakav argument ne može da naruši tvoju ideološku iluziju.
Ili postavi link i citat ili se smatraj upozorenim zbog laganja!


Ostao sam dužan odgovor na pitanje o srebreničkom masakru. Da, pobijeno jeskoro sedam hiljada ljudi (neki procenjuju taj broj na osam) i to je zločin protiv čovečnosti.

Ne, neću postavljati linkove i nema potrebe za opomenom.
Inspired by Nature, Based on Reason. The Journey, Not the Destination.
Korisnikov avatar
moesiasuperior
 
Postovi: 36
Pridružio se: 23. Sep 2012., 01:32
Lokacija: Novi Beograd

Re: Smeju li pravoslavci da idu na more?

Postod moesiasuperior » 27. Sep 2012., 09:52

MarkoEkmedzic je napisao:Naravno, tu je ponovo i stupidni i beskorisni stav da te ne zanima mišljenje ovoga ili onoga... čekaj, a ti misliš da mene, ili bilo koga ovde zanima mišljenje prolupalih sredovečnih nacionalista, koji sopstvenu nemoć nadomešćuju lupetanjima na forumima? I šta ćeš uopšte onda na forumu ateista? Imaš dovoljno publike za te poremećene stavove na raznim klerofašističkim forumima. Ateisti su ozbiljni, racionalni ljudi, i kod nas ne pale te budalaštine koje prodaješ iz posta u post.


U pravu si. Ja sam pogrešio.
Inspired by Nature, Based on Reason. The Journey, Not the Destination.
Korisnikov avatar
moesiasuperior
 
Postovi: 36
Pridružio se: 23. Sep 2012., 01:32
Lokacija: Novi Beograd

Re: Smeju li pravoslavci da idu na more?

Postod moesiasuperior » 27. Sep 2012., 10:00

stojadinovicp je napisao:
moesiasuperior je napisao:Nejasan mi je "milje" SPC. Šta podrazumevaš pod miljeom? Ja nisam vernik, prema religiji imam krajnje indiferentan i opušten stav
Onda ti je super ta slika na profilu...



To je Tisotova grafika "Hrist na Maslinovoj Gori" i taj motiv je dosta čest u renesansnom slikarstvu.
Inspired by Nature, Based on Reason. The Journey, Not the Destination.
Korisnikov avatar
moesiasuperior
 
Postovi: 36
Pridružio se: 23. Sep 2012., 01:32
Lokacija: Novi Beograd

Re: Smeju li pravoslavci da idu na more?

Postod admin » 27. Sep 2012., 10:46

moesiasuperior je napisao:
admin je napisao:
moesiasuperior je napisao:Pošto si me opisao kao imbecila, kretena, idiota istovremeno ističući svoju intelektualnu superiornost, a po svoj prilici ti je to manir , očigledno je da bilo kakav argument ne može da naruši tvoju ideološku iluziju.
Ili postavi link i citat ili se smatraj upozorenim zbog laganja!
Ne, neću postavljati linkove i nema potrebe za opomenom.
Kad ti budeš bio admin onda ćeš moći da odlučuješ o tome da li je potrebna opomena ili nije. Optužio si čoveka za nešto ružno. Ako je istina, onda moram njega da opomenem. Ako nije istina onda tebe.

Prosto.
Korisnikov avatar
admin
Site Admin
 
Postovi: 13
Pridružio se: 28. Jun 2012., 10:23
Lokacija: Beograd, Srbija

Re: Smeju li pravoslavci da idu na more?

Postod stojadinovicp » 27. Sep 2012., 10:47

moesiasuperior je napisao:
stojadinovicp je napisao:
moesiasuperior je napisao:Nejasan mi je "milje" SPC. Šta podrazumevaš pod miljeom? Ja nisam vernik, prema religiji imam krajnje indiferentan i opušten stav
Onda ti je super ta slika na profilu...
To je Tisotova grafika "Hrist na Maslinovoj Gori" i taj motiv je dosta čest u renesansnom slikarstvu.
Upravo. Neko ko nije vernik postavlja grafiku sa Isusom... cool...
:jesus:
Preveliki Velikorazumni Naukougodni Svemirskočajnični Zmajogaražni Ružičastojednorožni, Njegova Crnorupost, Pastrijarh Ćuftahije. {bezboznik.com, stojadinovic.net}
Slika
Korisnikov avatar
stojadinovicp
 
Postovi: 498
Pridružio se: 29. Jun 2012., 09:27
Lokacija: Aachen, Nemačka

Re: Smeju li pravoslavci da idu na more?

Postod moesiasuperior » 27. Sep 2012., 11:36

admin je napisao:Kad ti budeš bio admin onda ćeš moći da odlučuješ o tome da li je potrebna opomena ili nije. Optužio si čoveka za nešto ružno. Ako je istina, onda moram njega da opomenem. Ako nije istina onda tebe.

Prosto.


Nemam ambiciju da budem moderator. Opomena je izlišna pošto ne želim više da polemišem. Ukoliko sam ostao dužan odgovor na neko pitanje rado ću odgovoriti da ne ostanem dužan! Ukoliko nekoga i dalje to zanima, naravno!
Inspired by Nature, Based on Reason. The Journey, Not the Destination.
Korisnikov avatar
moesiasuperior
 
Postovi: 36
Pridružio se: 23. Sep 2012., 01:32
Lokacija: Novi Beograd

PrethodniSledeća


cron