Marko,
lepo sam rekao da sto se mene tice pusticu vas da disete, ali si ti bas resio da me pridavis na ovoj temi, posto obojica znamo da tema "Jehova nije pokrovitelj Novog zaveta" moze biti opasna samo za pripadnike teizma.
Iako sam progutao to sto ste vi pod ateizmom koji je definisan kao - nevjerovanje u postojanje bogova - (a neverovanje je neubedjenost bez provere) proklamovali - vjerovanje u nepostojanje bogova - (a verovanje je ubedjenost koja iskljucuje proveru) koje je samo jedan od oblika ateizma, zato sto vas mrzi ili zato sto namerno ne zelite da obracate paznju na potpunije tekstove na tu temu i na problematiku sa terminom "bog".
Stoga saljem link strane na kojoj je kratko i jasno ukazano na razlicitosti u okviru ateizma (Tamo gde "Ego" objasnjava osnovne pojmove)
http://www.forum.hr/showthread.php?t=570968 Inace sto se tice moga smatranja da fragment : "Ja sam sisao sa neba" ne mora znaciti da je Isus sisao sebe, jer nije naveden objekat u ovoj prostoprosirenoj recenici, ne da ja neznam da citam, nego
CAK STA VISE buduci da je zakljucak o utisku smisla "Ja sam se sisao sa neba" stvaran odmah na licu mesta i sve vreme Isusovoga ("izmisljenog") zivota toliko cesto mu pravio probleme, preziveli tekst zaveta je neminovno morao da bude
u startu VAKCINISAN od takvog tumacenja. Crno na belo!
U proslom postu sam ti bio dostavio i link gde si mogao videti da u tekstu:
Jovan 6:42 "I govorahu: Nije li ovo Isus, sin Josifov, kome mi znasmo oca i mater? Kako dakle on govori: Ja sidjoh s neba?"
da je odmah bilo pametnih koji su pod hitno znali da cuju sto nije izreceno bas kao sto se i danas cita sto nije napisano.
U tekstu Jovan 6:43: "Onda Isus odgovori i rece im: Ne vicite medju sobom."
se mogao izvuci zakljucak da to "medju sobom" znaci po sopstvenom nahodjenju, da ne kazem interesu, a ko god je hteo da takvo znacenje previdi potvrda ga je cekala u fragmentu:
Jovan 6:52: "A Jevreji se prepirahu medju sobom govoreci: Kako moze ovaj dati nama telo svoje da jedemo?"
- Pa naravno da im nije nudio ni sopstveni silazak sa naba ni kanibalizam nad sopstvenim telom.
Samo je tekst na vreme vakcinisan od klasicnih pokusaja onih koji su cekali da ga uhvate za rec koju ce mu podmetnuti ne bi li ga se resili. Jer od kako je sveta i veka investitori stite svoje investicije.
I obojica znamao kuda ide ova prica. Je li tako Marko?
Kao sto obojica znamo kako agresivni ateizam pravi sou biznis. Gde naglasak nije na sou nego na biznis.
Da, upravo takav ateizam koji je ovde na bozanskoj snazi, sa svom svojom dogmom i veroispovescu.
I kao sto obojica znamo da ne moras ni povuci ovu tiemu, odnosno izbaciti me sa foruma, nego je dovoljno da ubacas duge postove.
Ali da ti skaratim trud, evo ti dajem priliku... Ili me se prodji ili me izbaci.
Pa da to obojica uradimo dostojanstveno, - junacki.
Lepo reci: smeta mi u poslovanju.