Mitt Romney: A Hero in My Mind

Diskusije o religiji za koje još uvek nema odvojene kategorije ispod

Mitt Romney: A Hero in My Mind

Postod stojadinovicp » 26. Jul 2012., 10:15



Whoa, whoa, whoa!
Cried the eagle to the world below.
Wake up friend!
Can’t you see we’re at the end?
Wars and rumors of wars
Look out for the signs he gave
Jesus gave
Are you saved?
If you keep your wick trimmed,
You’ll be saved.
You’ll go with Him.
World War 3.
That’s Obama’s plan for you and me.
What a crock!
It’s the only hope he’s got.
He can’t be elected on his record, it’s a crime.
He should resign.
That’s why I’m
Voting for Mitt Romney,
He’s a hero in my mind.

:vitez:
Preveliki Velikorazumni Naukougodni Svemirskočajnični Zmajogaražni Ružičastojednorožni, Njegova Crnorupost, Pastrijarh Ćuftahije. {bezboznik.com, stojadinovic.net}
Slika
Korisnikov avatar
stojadinovicp
 
Postovi: 498
Pridružio se: 29. Jun 2012., 09:27
Lokacija: Aachen, Nemačka


Re: Mitt Romney: A Hero in My Mind

Postod MarkoEkmedzic » 26. Jul 2012., 11:03

Fantastično... dakle, tu nam je Mit Romni, kandidat republikanaca, a to su one čike koje su iznedrile i Džordža Buša Mlađeg, Predsednika kog je postavio bog, kako već reče.

I naravno, Romni ide Deda Mrazovim... pardon, Gandalfovim... pardon, Dambldorovim... pardon, Džibusovim putem, i on nije nikako za rat... ne-ne-ne, kad su još republikanci napali neku zemlju, likvidirali predsednika, postavili marionetsku vladu, poslali stotine hiljada američkih vojnika da ginu za slobodu naftnih polja?!?

Ali zato, zli Obama, taj tako ne-džibusovski predsednik, koji se usuđuje da dovodi u pitanje 'ristijanske vrednosti, e to vam je đaval u ljudskom obličju, i sa' će da napravi neki strašan rat, samo da bi ga opet izabrali...

Ovaj... a nije možda problem u onima koji žele da glasaju za predsednika koji želi da ratuje? :shock:
http://www.casovi.in.rs

Ateista ne veruje niti u jednog boga, ali zato čvrsto veruje u potrebu da društvo postane sekularno, samim tim i napredno i nadasve humano

Slika
Korisnikov avatar
MarkoEkmedzic
 
Postovi: 639
Pridružio se: 28. Jun 2012., 22:50
Lokacija: Beograd, Srbija

Re: Mitt Romney: A Hero in My Mind

Postod Marcus » 27. Jul 2012., 12:56

Pozdrav svima. :) Kao neko ko pažljivo prati američke predsedničke izbore još od početka izbornog procesa, moram da kažem da jednostavno nemam srca da napadam nesrećnog Mitt-a. Ako i postoje ideje i ciljevi za koje se nesrećnik nekada iskreno zalagao, i stvari u koje je iskreno verovao, mislim da ih se ni on više ne seća pošto je zbog kampanje, kako bi mobilisao vrlo ekstrmizovano republikansko biračko telo, svoje stavove morao da menja, prilagođava i nadograđuje više puta nego što je u stanju da se i on sam seti. A to nije jedini ni najbitniji razlog za takav stav prema Mitt-u.

Daleko veći problem od Mitt-a samog predstavlja konstantna ekstremizacija republikanaca u SAD od izbora Obame na ovamo, a u sklopu te iste ekstremizacije, klizanje u religijski fundamentalizam je daleko od najmanjeg problema. I dok demokratska administracija i Senat u lock-downu sprečavaju da se takve tendencije preliju na federalno zakonodavstvo, po "crvenim" državama poslednjih godina se donose zakoni koji bi trebalo da ozbiljno preplaše onaj normalniji do populacije. Znate li, na primer, da su pro-life snage u Arizoni usvojile zakon kojim se utvrđuje da život počinje dve nedelje PRE začeća? Da budem potpuno plastičan, pošto kapiram da je teško shvatiti: kada žena ostane u drugom stanju, smatra se da je trudna dve nedelje pre odnosa koji je doveo do trudnoće. Razlog? Potkrepljivanje tvrdnje da je abortus ubistvo bez obzira koliko rano bio izveden. :wall: Ima toga još. Zahvaljujući propisima i naporima lokalnih vlasti u saveznoj državi Misuri preostala je samo jedna klinika koja omogućava abortus, i koja je pod opsadom "pro-life vernika" 24/7. Ili, postoji ozbiljna inicijativa u s.d. Misisipi da se u škole paralelno sa evolucijom uvede i učenje teorije kreacionizma, pri čemu bi se "deci ostavilo da se opredele koja je teorija njima lično prihvatljivija". Što je naravno vrlo racionalno rešenje, ostaviti tinejdžerima da odluče da li im se više sviđa naučna teorija o procesu genetskih promena tokom miliona godina koja je dovela do toga da čovek nastane evolucijom primata, ili priča da je veliki bog rekao abrakadabra i napravio muškarca od blata i ženu od njegovog rebra. I tako dalje.

Elem, da se vratim na Mitt-a. Zašto smatram da je on poslednji koga treba napadati uprkos tome što, naravno, podržavam Obamu? Pa zato što je on kreacija onog krila republikanaca koje nije nenormalno, već striktno poslovno orijentisano, a koje i dalje ima finansijsku moć i uticaj, ali zapada u ozbiljnu manjinu u sklopu sopstvene partije. Oni su uložili ogromne napore i ogromna sredstva da zlosrećnog Mitt-a izguraju za republikanskog kandidata, i spreče da to postane Santorum, koji je personifikacija svih ludačkih tendencija unutar Republikanske partije, ili neko sličan njemu. A ovi frikovi su objektivno imali dovoljnu podršku biračkog tela da to postanu. Da li će Mitt pobediti? Neće, i to pre svega zato što najekstremniji ekstremisti neće stati iza njega jer je previše mekan uprkos tome što se trudi da se predstavi drugačije i, paradoksalno, zato što je Mormon. Kuda to vodi? Samo daljem jačanju ekstremističkog krila, što će izvesno dovesti do dalekosežnih negativnih posledica u budućnosti. Gotovo je izvesno da će Obama u drugom mandatu povući neke radikalnije poteze, poput implementacije jače kontrole prodaje oružja, guranja legalizacije gay brakova i tome sličnog, što će dodatno potpaliti desne ekstremiste i demotivisati manje liberalne demokrate na izborima 2016 da podrže tadašnjeg demokratskog kandidata. A šta će tada ući u Belu kuću, strah me je i da pretpostavim. :piccard:

Možda sam se preterano raspisao, ali rekoh hajde da moj prvi post na ovom forumu bude malo sadržajniji. :)
"The only thing necessary for evil to flourish is for good men to do nothing."
(Edmund Burke)
Korisnikov avatar
Marcus
 
Postovi: 7
Pridružio se: 08. Jul 2012., 16:01
Lokacija: Novi Beograd

Re: Mitt Romney: A Hero in My Mind

Postod MarkoEkmedzic » 27. Jul 2012., 15:16

Pazi, ja nekako očekujem da će, makar na mišiće, Obama dobiti i drugi mandat.

Nema idealnog kandidata, ili idealnog predsednika, ali u konkurenciji ozbiljno obolele Republikanske partije, Obama mu dođe nešto najbliže idealu. Naravno, problem je što čitav "Bible belt" i masa nezadovoljnika pogođenih krizom ne misle tako.

Svaki pokušaj reformi, koje moraju da imaju teži deo, da bi nakon njega došao lakši, oporavljajući deo, dočekuje se na nož od strane najkrupnijih kapitalista, obzirom da cenu lečenja efekata krize i oni moraju da plate... a to im se jel'te ne isplati.

Sa druge strane, Santorum, Romni, Pejlinka, Gingrič ili koji god drugi republikanski kandidat, jesu sa jedne strane vernici, nezavisno od denominacije, a sa druge strane, spremni su na svako podilaženje biračima, samo za taj još jedan glas više.

Napokon, iz istog tog miljea potiče i prethodni predsednik SAD, koji će ostati upamćen i po tome što je uvrteo sebi u glavu da je nekakav božanski emisar na zemlji, da ima za cilj da širi hrišćanstvo, i da je biblija zakon nad zakonima.

Obama je za sada, a nažalost nakon 200 godina, prvi američki predsednik koji je makar blizu ideji o sekularnom političkom vođi, i to u 21. stoleću, u dobu neverovanih naučnih i tehničkih dometa, gde ponovo jačaju glasovi onih koji bi radije lečili puštanjem krvi i pijavicama, i za koje je sve što ne razumeju đavolja rabota.
http://www.casovi.in.rs

Ateista ne veruje niti u jednog boga, ali zato čvrsto veruje u potrebu da društvo postane sekularno, samim tim i napredno i nadasve humano

Slika
Korisnikov avatar
MarkoEkmedzic
 
Postovi: 639
Pridružio se: 28. Jun 2012., 22:50
Lokacija: Beograd, Srbija

Re: Mitt Romney: A Hero in My Mind

Postod MaxSterling » 26. Nov 2012., 06:07

Marcus je napisao:Da li će Mitt pobediti? Neće, i to pre svega zato što najekstremniji ekstremisti neće stati iza njega jer je previše mekan uprkos tome što se trudi da se predstavi drugačije i, paradoksalno, zato što je Mormon.


Ipak ja mislim da najesktremniji ekstremisti više mrze Obamu nego što ne vole Romnija.
MaxSterling
 
Postovi: 20
Pridružio se: 10. Jul 2012., 15:13

Re: Mitt Romney: A Hero in My Mind

Postod MarkoEkmedzic » 26. Nov 2012., 13:47

Potpuno se slažem, posebno što je i Romni učinio sve da se predstavi kao mnogo manje mormon, nego protivnik Obame, što je desničarima bilo izuzetno važno.
http://www.casovi.in.rs

Ateista ne veruje niti u jednog boga, ali zato čvrsto veruje u potrebu da društvo postane sekularno, samim tim i napredno i nadasve humano

Slika
Korisnikov avatar
MarkoEkmedzic
 
Postovi: 639
Pridružio se: 28. Jun 2012., 22:50
Lokacija: Beograd, Srbija

Re: Mitt Romney: A Hero in My Mind

Postod MaxSterling » 26. Nov 2012., 16:44

Recimo da su sada mnogi republikanci shvatili da imaju gadan demografski problem - za demokrate uglavnom glasaju mladji i imigranti.
MaxSterling
 
Postovi: 20
Pridružio se: 10. Jul 2012., 15:13



cron