Amfilohije okrivio Končitu Vurst za poplave u Srbiji

Diskusije vezane za pravoslavlje

Amfilohije okrivio Končitu Vurst za poplave u Srbiji

Postod Petrovic » 21. Maj 2014., 12:07

Petrovic
 
Postovi: 111
Pridružio se: 30. Avg 2012., 15:17


Re: Amfilohije okrivio Končitu Vurst za poplave u Srbiji

Postod Petrovic » 21. Maj 2014., 12:40

- Amfilohije u dijalogu sa Svevišnjim: Bog nas još voli čim nam šalje poplave
- Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej katastrofu koja je zadesila Srbiju protumačio kao opomenu boga zbog najavljene Parade ponosa
Petrovic
 
Postovi: 111
Pridružio se: 30. Avg 2012., 15:17

Re: Amfilohije okrivio Končitu Vurst za poplave u Srbiji

Postod stojadinovicp » 21. Maj 2014., 14:28

Slika
Preveliki Velikorazumni Naukougodni Svemirskočajnični Zmajogaražni Ružičastojednorožni, Njegova Crnorupost, Pastrijarh Ćuftahije. {bezboznik.com, stojadinovic.net}
Slika
Korisnikov avatar
stojadinovicp
 
Postovi: 498
Pridružio se: 29. Jun 2012., 09:27
Lokacija: Aachen, Nemačka

Re: Amfilohije okrivio Končitu Vurst za poplave u Srbiji

Postod Milentijevic » 22. Maj 2014., 18:20

Колико човек мора да буде поремећен да би као узрок катастрофалних поплава у Обреновцу, Крупњу, и Параћину означио ни мање ни више него победу аустријског такмичара на Евровизији?!? Да ли то значи да поплаве могу да нас задесе и у случају да се богу не свиди победник неког другог такмичења, рецимо светског фудбалског првенства? Што би баш Евровизија имала ту ексклузивност да се само због ње људи кажњавају, кад има много битнијих такмичења од ње? Евровизија је у ствари потпуна глупост, Вимблдон је много важније такмичење од ње. И пољопривреда је важна такође, још је важнија од забаве. Шта ће бити са српским градовима ако на пољопривредном сајму рецимо у Амстердаму најбољу оцену међу кравама добије нека која није по божијем укусу (нпр. добила је хормонску терапију како би дала више млека)? Хоћемо ли због те краве бити поливени катраном, кључалим уљем, или сумпором?

Амфилохије није уопште дао никакво уверљиво објашњење зашто бог није поплавио родно место брадатог аустријанца - травестита, него је нас нашао да кажњава. Какве везе има Обреновац са тим Аустријанцем? И какве везе има рецимо Крупањ са њим? Бог не воли Аустријанце него воли нас, у ствари Бог Аустријанце мрзи па зато што њих мрзи нас кажњава?!? Потпуно поремећено звучи, али хајде да претпоставимо да је то лудило од аргументације заиста тачно. Како онда објаснити чињеницу да ни у Србији нисмо сви кажњени подједнако? Рецимо Врање није поплављено уопште, а није поплављен ни рецимо Бор. Да ли то што Бор и Врање нису поплављени као што није поплављен ни Беч значи да бог не воли ни Боране ни Врањанце, као што не воли ни Бечлије? Чиме су Обреновчани заслужили толику божију љубав, а Врањанци нису? Даље: у Обреновцу су боље прошли они на вишим спратовима. Сад сам се већ потпуно погубио: ако су боље прошли они на вишим спратовима, да ли то значи да њих Бог више или мање воли од Обреновчана у сутеренима, или..? Да ли су они мање или више грешни, ко је слао СМС-ове за Аустријанца...?

То су све гупости, и то свако нормалан зна. Да је одбрана од поплава била боља, Обреновац би био само мало наквашен. Овако је дошло до трагедије. Ако се систем одбране од поплава не учини бољим трагедија ће се поновити увек кад падавине буду овако обилне, без обзира на то ко победи на избору за најбољу песму Евровизије, или на било ком другом такмичењу у Европи или на свету.
Milentijevic
 
Postovi: 16
Pridružio se: 18. Mar 2014., 20:47