1 Ubistvo iz nehata !!!

Diskusije vezane za pravoslavlje

1 Ubistvo iz nehata !!!

Postod acobrx » 15. Feb 2013., 15:57

Ovih dana smo mogli da čujemo razne afere koje su uzdrmale državnu profitabilnu odrganizaciju SPC. Jedna od tih afera je i nestanak novca iz kase Patrijaršije SPC. To i ne bi bilo toliko zanimljivo, kada se na sve strane krade, ali je narodu prevashodno verujućem nadam se zapalo za oko to nelegalno/legalno uzimanje para. U štampi smo mogli da čujemo da je nestalo oko 1.5 miliona eura i da je počinitelj neki računovođa. Sada se svaki građanin koji imalo moralan zapitao kakva kazna sledi za ovakvo delo i kome naravno. SPC kao nevladina organizacija koja prima najviše novca iz budžeta, odjednom postaje jedna veoma imućna organizacija (ipak izgubiti 1.5 miliona eura i ne primetiti to navodi na činjenicu da oni imaju mnogo više novca od te sume). Data organizacija koja čerupa verujući narod (i neverujući da paradoks bude veći), želela je da zataška celu situaciju. :blind: Taj verujući narod koji nema osnovna sredstva za život, koji nema osnovnu medicinsku negu daje svoje pare zelenašima na osnovu oproštaja grehova i nekog tamo pakla. Kako država da kazni tok računovođu kada ni sama nema uvid u date knjige kako god da pokušam da odgovorim ne dolazim do zakljućka. :censored: :wall: :?:

Kako da opravdamo ovo pljačkanje ni sami ne možemo da razumemo. Država koja treba da bude sekularna ne uzima u obzir koje pare se obrću u ovoj organizaciji i dalje ne želi da uspostavi porez za verske organizacije. Svaki član klera dobija džabe socijalno i penziono dok pošten narod leži na ulici i štrajkuje glađu zato što im nisu uplaćeni dati doprinosi. :banana: Kako to da jedna takva organizacija koja se navodno po njihovoj priči bavi moralom, može da ima takvu sebičnu i sadističku svest. Tih 1.5 miliona eura su mogli dati da se obnovi neka bolnica, škola kada su na silu ušli u njih, neka kuća za nezbrinutu decu i neka javna kuhinja za one koji žive od danas do sutra. :(

Jednom sam pročitao da je po navodima Crnogorskih građana manastir Ostrog zaradio oko 50 miliona eura na nivou godine. Tada sam bio mnogo skeptičan jer ipak je to velika suma novca. Sada mogu da poverujem jer to izgleda nije ništa za ljude u crnom i da neće stati dok država Srbija ne bude feudalna izopačena tvorevina sa njima na čelu. Sada će početi nova inkvizicija uz blagoslov Nikolaja Velimirovića i gospodina Mace likova koji su danas najcitiraniji kod svih vernika a svi znamo šta su radili.

Napravimo crkve i džamije na sve strane ipak na takav način se pokazuje kakav je pravi vernik, a ostavimo bolnice polusrušene i škole bez osnovnih sredstava (ipak važniji je onaj drugi život a u ovom narode skapaj). :patrijarh: :pop: :pope: :unicorn: Jedno ubistvo, ubistvo razuma i dostojanstva koje ne može da bude izopačenije i izvršlac koji zadaje zadnji udarac posle kojeg nema povratka završava danas, danas kada smo otkrili koliki su licemeri koji nam prodaju maglu radi našeg spasenja.

došao sam noćas da vas vidim sada
iako nam na kraju ostaje samo nada
da smo svi zajedno u pakao pošli
a možda je to i razlog zašto smo i došli

priča ista i sumorna lica
izbledelog pogleda na ivici srama
čašu gorkog čemera ispijaju do dna
i slušaju šta se priča kada
tiha noć na naše oči pada

ne laži me ti čoveče sivi
ne laži me, ne govori više
ja sam sada krenuo sam
iako se svojih laži sami ne stide :siroma2: :zastava:
Korisnikov avatar
acobrx
 
Postovi: 9
Pridružio se: 21. Jul 2012., 23:19