Neobične vesti iz Severne Koreje

Diskusije o religiji za koje još uvek nema odvojene kategorije ispod

Neobične vesti iz Severne Koreje

Postod Petrovic » 02. Dec 2012., 13:36

Izveštaj severnokorejskog instituta, da je u Pjongjangu otkriveno skrovište jednoroga, samo je poslednji u nizu bizarnih tvrdnji koje su stigle iz ove izolovane zemlje. Nakon smrti lidera zemlje Kima Džong Ila prošle godine, mediji su pisali o tugovanju majke prirode, pa je tako navedeno da je golubica očistila sneg sa njegove statue, a da je jedna sova danima hučala. Govorilo se i o ždralu koji je obletao statuu preminulog vođe i pucanju leda kod sela u kojem se rodio Kim Džong Il.

Biograf Kima Džong Ila napisao je u knjizi da je preminuli lider mogao da kontroliše vreme svojim raspoloženjem. Takođe je tvrdio da je njegovo rođenje predskazano sa dve duge istovremeno i pojavom nove zvezde na nebu.
Kim Džon Il je navodno napisao 1.500 knjiga za tri godine i komponovao šest opera.

Takođe, Severna Koreja je prošle godine opravdala loš rezultat ženske fudbalske ekipe na Svetskom prvenstvu time što ih je navodno udario grom. Testiranjem je kasnije utvrđeno da je pet fudbalerki uzimalo steroide.

Blic
Petrovic
 
Postovi: 111
Pridružio se: 30. Avg 2012., 15:17


Re: Neobične vesti iz Severne Koreje

Postod MaxSterling » 04. Dec 2012., 20:59

Ovaj kult ličnosti je blago rečeno bolestan.
MaxSterling
 
Postovi: 20
Pridružio se: 10. Jul 2012., 15:13

Re: Neobične vesti iz Severne Koreje

Postod MarkoEkmedzic » 07. Dec 2012., 00:01

A vrlo iskreno rečeno je prebolestan... oni su idolatriju podigli na sasvim novi nivo.
http://www.casovi.in.rs

Ateista ne veruje niti u jednog boga, ali zato čvrsto veruje u potrebu da društvo postane sekularno, samim tim i napredno i nadasve humano

Slika
Korisnikov avatar
MarkoEkmedzic
 
Postovi: 639
Pridružio se: 28. Jun 2012., 22:50
Lokacija: Beograd, Srbija

Re: Neobične vesti iz Severne Koreje

Postod Petrovic » 10. Maj 2013., 16:26Sjeverna Koreja - gladna djeca komunizma

Kako se živi u najzatvorenijoj i najtajanstvenijoj zemlji svijeta? Kako izgleda obožavanje dragog vođe? Zašto nema viceva ni automobila a postoji samo organizirana zabava? Kako izgleda najveći slet na svijetu sa 100.000 sudionika? Zašto stranci oko ruke nose posebne trake? Što je Tito poklonio narodu i vodstvu Sjeverne Koreje? Odgovore na ova pitanja pronađite u ovom dokumentarnom filmu.
Ekipa HTV-a imala je jedinstveni uvid u život ove izolirane države koja je u stalnom ratu s južnim susjedima, a čiji stanovnici ne znaju za raspad istočnog bloka, SSSR-a i promjena na svjetskoj sceni u posljednjih 20 godina.
Petrovic
 
Postovi: 111
Pridružio se: 30. Avg 2012., 15:17cron