Pronađeno je 498 rezultata

Re: Bio sam ateista

@jovanbeograd: mene samo zanima da li ćeš, kao skoro svi do sada, da se ljutiš ako ti napišem iskren komentar i analizu ovoga što si napisao?

Drugim rečima, da li si došao samo da nam ovo kažeš i mi da klimnemo glavom ili smemo da komentarišemo iskreno?
od stojadinovicp
26. Sep 2012., 08:49

Forum: Generalno
Tema: Bio sam ateista
Odgovora: 13
Pogledano: 2844

Re: Idiotizmi sa Ihtusa

A svaka struja je prava i sve ostale nisu...

A kad im kažeš "No true Scotsman" gledaju te belo...
od stojadinovicp
25. Sep 2012., 09:35

Forum: Pravoslavlje
Tema: Idiotizmi sa Ihtusa
Odgovora: 8
Pogledano: 1804

Sarajevski (ne)mir

link ka saopštenju Udruženje građana “Ateisti Srbije” ukazuje na nastavak tragične prakse podsticanja predrasuda i stereotipa u našem društvu, a od strane najznačajnijih državnih funkcionera i javnih ličnosti od izrazitog ugleda. Nakon izjava iz nedavne izborne kampanje, u kojima je, između ostalog...
od stojadinovicp
24. Sep 2012., 16:19

Forum: Saopštenja
Tema: Sarajevski (ne)mir
Odgovora: 2
Pogledano: 1038

Re: Smeju li pravoslavci da idu na more?

Moram priznati da je ovo prvi forum na kome postovi prvo prolaze moderaciju! To je uobičajeno na nekim portalima gde se komentari kontrolišu ali na forumima...ne sećam se da sam ni na jednom to video! Mislim da to utiče na dinamiku polemike ali Bože moj, što kažu Prečani : "njegov salaš, njego...
od stojadinovicp
24. Sep 2012., 11:20

Tema: Smeju li pravoslavci da idu na more?
Odgovora: 82
Pogledano: 22053

Tale je napisao:Ako si mu rek'o, nas narod voli da zivi u mitovima.

Nemoj tako Tale, pa mi smo pobedili na Kosovu... i to sa 3-1...
od stojadinovicp
24. Sep 2012., 08:33

Re: Pouke i "logika"

Opet za mene, za tebe? Zna se sta je dogma: " it generally refers to religious beliefs that are accepted regardless of evidence ", ako ce svako da ima neko svoje znacenje "za sebe" onda ne postoji sansa da vodimo bilo kakav dijalog. Defnicije se razliku u zavisnosti od toga gde ...
od stojadinovicp
23. Sep 2012., 20:51

Tema: Pouke i "logika"
Odgovora: 97
Pogledano: 17796

Re: Neke pravoslavne besmislice - molitve za srpske vojnike

Jednostavno je tako...

Ugasi mozak i samo prihvati da je jednostavno tako... i posle se pitaju zašto kažemo da je religija virus...
od stojadinovicp
23. Sep 2012., 14:13

Tema: Neke pravoslavne besmislice - molitve za srpske vojnike
Odgovora: 19
Pogledano: 3919

Re: Femto fotografija

Nikolic je napisao:Femto kamere su toliko brze, da omogućavaju snimanje kretanja svetlosti!

Da ne preterujemo, simuliše kretanje svetlosti, ne snima ga!
od stojadinovicp
21. Sep 2012., 10:12

Forum: Nova naučna dostignuća
Tema: Femto fotografija
Odgovora: 3
Pogledano: 1968

Najverovatnije nikako. Dvojica plivača iz mog tima u Americi su bili takvi. Jednostavno te strah neobjašnjivi uhvati kad su oni tu. Tolika količina nervoze, naboja, neispražnjenog testosterona jednostavno curi iz njihovih ušiju. Tačno vidiš da može svakog momenta da eksplodira... boles...
od stojadinovicp
20. Sep 2012., 17:24

Re: Svetovni lideri na brifingu kod vladike

Ne znaju da smeju. Ne znaju šta je sekularnost.
od stojadinovicp
20. Sep 2012., 15:06

Tema: Svetovni lideri na brifingu kod vladike
Odgovora: 9
Pogledano: 2240

Skandal: Profesor zabranio đacima da žvaću žvaku na času!

link ka saopštenju Udruženje građana “Ateisti Srbije” najoštrije osuđuje medijsku harangu pokrenutu protiv profesora Desete beogradske gimnazije, Siniše Vukadinovića. Pomenuti profesor geografije je, naime, ukorio učenike koji se na času krste nakon što zvona na obližnjoj crkvi označe pun sat. Krit...
od stojadinovicp
20. Sep 2012., 10:20

Tema: Skandal: Profesor zabranio đacima da žvaću žvaku na času!
Pogledano: 1001

Re: Žuta štampa i gola istina...

Ovo treba ubaciti u saopštenje...
od stojadinovicp
20. Sep 2012., 08:57

Tema: Žuta štampa i gola istina...
Odgovora: 1
Pogledano: 973

Kad govorim o dogmama, one za mene predstavljaju jednostavno bilo koji stav koji se brani po svaku cenu. Na taj nacin, neki ateisti jesu dogmaticni po pojedinim pitanjima. Opet za mene, za tebe? Zna se sta je dogma: " it generally refers to religious beliefs that are accepted regardless of evi...
od stojadinovicp
18. Sep 2012., 18:44

Tolerating the intolerant

od stojadinovicp
16. Sep 2012., 15:23

Forum: Generalno
Tema: Tolerating the intolerant
Odgovora: 0
Pogledano: 1107

Opet veronauka...

Zvonkovi biseri kao odgovor na video Stevo Žigon o religiji . 1. Стево друже стари, "веронаука" не значи да се примењује "научни метод" на нешто, тј. да је у питању некаква "наука" у ужем смислу речи. 2. Сумња није супротност вери, јер вера није исто што и "слепо ...
od stojadinovicp
14. Sep 2012., 16:06

Tema: Opet veronauka...
Odgovora: 6
Pogledano: 3127

Vera i sumnja

Вера и сумња Lep uvod i naravno besmislen zaključak... Ako ćemo da kažemo da sumnja u neproverljivu ideju van kosmosa pokazuje da čovek nije razumeo pojmove onda to isto mora da važi i za veru. I nemam ništa protiv da prihvatim da je sumnja bespotrebna jer se radi samo o filo Z ofskoj ideji onda je...
od stojadinovicp
14. Sep 2012., 15:56

Tema: Vera i sumnja
Pogledano: 1258

Re: Neke pravoslavne besmislice - molitve za srpske vojnike

ne razumeš ti to, nije to kontradiktorno ili nelogično, tvoj problem je što se ograničavaš na ovu našu ljudsku logiku, a zanemaruješ božiju logiku koja nije nelogična, ona je iznadlogična... aha... aj sad... inače, ovo nisam izmislio, ovo mi je stvarno jedan njihov "ekspert" na poukama odg...
od stojadinovicp
14. Sep 2012., 14:08

Tema: Neke pravoslavne besmislice - molitve za srpske vojnike
Odgovora: 19
Pogledano: 3919

Nažalost, iz ličnog iskustva znam da postoji još jedan problem, a to je neznanje. Meni je lično osoba koja " ne veruje u boga ali je pravoslavac " rekla da je to zato što " pravoslavlje nije religija ". :wall: Ah da, pravoslavlje je život, ljubav, whatever else... :pop: Ne, u ov...
od stojadinovicp
13. Sep 2012., 10:49

Problem sa ljudima koji sebe smatraju ateistima, a izjašnjavaju se kao pravoslavci, poput primera koji si dao, nalazi se u tome što oni nisu zapravo raskrstili sami sa sobom šta jesu ili nisu. Meni ne bi palo na pamet da se izjasnim kao pravoslavac, zato što sam kršten. Onog trenutka kada sam prest...
od stojadinovicp
13. Sep 2012., 08:56

PrethodniSledeća