Promovisanje nedrilekarstva u medjiima

Moderator: Muramasa


Re: Promovisanje nedrilekarstva u medjiima

Postod MarkoEkmedzic » 22. Jul 2012., 12:32

U današnjim dnevnim novinama "Press", u dodatku "Zdravlje i nauka (ZiN)" izašao je i tekst "10 pitanja o kvantnoj medicini".

Nažalost, na sajtu "Press"-a članak nije objavljen, ali ću ga ja ovde prekucati u celosti.

10 pitanja o kvantnoj medicini

Odgovara specijalista opšte medicine i SCIO terapeut dr Žanka Četojević

1. Šta je kvantna medicina

- Kvantna medicina je spoj tradicionalnog načina lečenja i savremene kompjuterske tehnologije. Bazira se na činjenici da svaka ćelija poseduje sopstvenu frekvenciju elektromagnentnog polja i da je ono merljivo. Spada u oblast holističke medicine koja posmatra čoveka kroz njegovo fizičko, mentalno, emotivno i duhovno biće izloženo mnogobrojnim uticajima okoline i socijalnim faktorima.

2. Šta je za kvantnu medicinu zdravlje, a šta bolest?

- Ako organizam posmatramo kao mrežu kompleksnih energetskih polja, po principu kvantne medicine, zdravlje je istančana ali dinamična ravnoteža između našeg fizičkog, mentalnog, emotivnog i duhovnog tela. U zdravom telu imamo slobodan protok životne sile. Suprotno tome, bolest predstavlja stagnaciju ili potpunu blokadu tog protoka.

3. Od kada postoji kvantna medicina?

- Već hiljadama godina su poznata znanja i veštine zdravog života, preventive i energetskog stimulisanja tela na samoizlečenje. Pre svega tu spadaju tradicionalna kineska medicina (akupunktura, herbalistika, taj-či, či-gong), indijska ajurveda, jkoga, aromaterapija, terapije kristalima, zvukom, bojama, dodirom, masažama, razni plesovi, a u novije vreme i homeopatija. Sve ove metode posmatraju čoveka kao celinu i sklad (ili nesklad) tela, uma i duše. Razvojem elektronike i kibernetike u 20. veku ta hiljadugodišnja znanja dobijaju potvrdu i u svaremenoj nauci.

4. Kako deluje?

- Putem akupunkturnih meridijana se mere funkcionalni disbalansi, stagnacije i blokade u protoku energije. Cilj terapije je vraćanje poremećenog ili bolesnog tela u ravnotežu. Lečenje se odigrava kroz energetsko polje, nakon čega će fizičko telo, nakon niza ponavljanih terapija, odgovoriti na biohemijskom nivou.

5. Kako izgledaju pregled i terapija?

- Postoje razni aparati koji nam pomažu u detekciji i stimulaciji energrtskog disbalansa. Ja radim pomoću elektrofiziološkog biofidbek antistres sistema koji se zove SCIO. Pregled izgleda tako što se četiri kaišića stave na zglobove ruku i nogu, a jedan oko glave pacijenta. Aparat na nivou podsvesnog biofidbeka kroz akupunkturni sistem prvo meri, a onda balansira sve energetske abnormalnosti koje su poremećene unutarnjim ili vanjskim uzročnicima stresa. Procedura traje oko sat i po u intervalima zavisno od stanja svakog organizma, problema i cilja terapije.

6. Koji je cilj ove terapije?

- Da pronalazi i uklanja mnogobrojne uzročnike stresa, obnavlja oslabljene i energetski disbalansirane organe, stimuliše telo na samoizlečenje, edukuje pacijenta da uz zdrav način života razvije odgovornost prema sebi, drugima i prema okolini.

7. Šta je glavni uzročnik najvećeg broja bolesti?

- Glavni uzročnik najvećeg broja bolesti je stres. Stres je reakcija tela na sve ono što pravi poremećaj našeg energetskog koherentnog polja i naše biće prvo dovodi u energetski disbalans. Ako dugo traje, remeti zdravlje, jer telo troši svoje rezerve i snagu i pojavljuju se razni simptomi i na kraju neke fizičke promene.

8. Kako do dobrog zdravlja?

- Sastavni deo svakog živog bića je prirodna tendencija ka samoizlečenju, a to se dešava neprekidno na podsvesnom nivou. Ako mi na svesnom nivou damo šansu, taj proces se može ubrzati. Kao prvi stepen izlečenja su postepene, ali obavezne promene loših životnih navika (prekomerna i nepravilna zloupotreba hrane, alkohola, kafe, šećera, nikotina, fizička neaktivnost, mentalna i emotivna nehigijena). Primena kvantne medicine (ali i bilo koje vrste terapije) neće imati uspeha ako stalno pravimo ili još gore ponavljamo iste greške.

9. Kome je namenjeno lečenje pomoću kvantne medicine?

- Terapije kvantne medicine su prihvatljive za sve uzraste, jer su bez hemije i kontraindikacija, neinvazivne i bezbolne. Nije u sukobu sa savremenom medicinom. Odlukom Ministarstva zdravlja Srbije u okviru integrativne medicine priznata je kao terapijska metoda, a mogu je obavljati licencirani lekari.

10. Gde je ključ izlečenja?

- Da bi otpočelo lečenje, skoro svaki pacijent mora da doživi promenu svesti. Skok unutar svesti udublje nivoe podsvesnog predstavlja ključ isceljenja. Prevencija je najbolji lek protiv lošeg zdravlja ukoliko menjamo loše navike. A navike su zajednički projekat našeg uma i tela. Zato male stvari i male promene u životu i našim navikama na svesnom, uz podršku neke od energetskih-kvantnih terapija, mogu dovesti do velikih promena na nesvesnom, na kojem se i dešava izlečenje.

tekst: Violeta Nedeljković


"Ordinacija"
Kontakt
Članak br. 1
Populizam na delu
Članak br. 2
Samopromocija
http://www.casovi.in.rs

Ateista ne veruje niti u jednog boga, ali zato čvrsto veruje u potrebu da društvo postane sekularno, samim tim i napredno i nadasve humano

Slika
Korisnikov avatar
MarkoEkmedzic
 
Postovi: 639
Pridružio se: 28. Jun 2012., 22:50
Lokacija: Beograd, Srbija


Re: Promovisanje nedrilekarstva u medjiima

Postod drmaljkovic » 05. Avg 2012., 15:17

Imam ime i prezime. Ja sam dr Gordana Maljković, sa tri fakultetske diplome, jedna od kojih je iz Srbije (medicinski fakultet u Beogradu), i dve iz Kanade (biologija, hemija i biohemija; magistar biofizike i eksperimentalne hirurgije).

Ceo radni vek sam posvetila istinskoj medicinskoj nauci i pomoći čoveku, malo u ovoj zemlji, mnogo u inostranstvu (Kanadi). Nisam ateista, ali ću postati i ateista ako treba, da se foliranti, lopovi i ljudska gamad koja se krije iza nadrilekarstva u Srbiji (uključujući, na žalost, i lekarku dr Danilovac) stave tamo gde im je mesto.

U "Politikinom Magazinu" od pre nekoliko nedelja sam pročitala silne nebuloze sa kojima, na žalost, "leči" gospodja Danilovac, jer ona za mene nije lekar. Anoreksija i bulemija su ekstremno teške bolesti koje veoma lako mogu dovesti i do smrti pacijenta, pa da imamo zakone (kao što očito nemamo) gospodji Danilovac i mnogim drugim nadrilekarima poput nje, bi se trebalo suditi za pokušaj ubistva ili za ubistvo sa predumišljajem.

Osim toga, osobama poput nje bi se trebalo oduzeti pravo na roditeljstvo, jer deca uče od svojih roditelja, a ne znam šta bi njeno dete moglo da nauči od nje, osim kako da bude prevarant i propalitet.

Dok ne budemo imali takve zakone, molila bih gospodju Danilovac da samo nastavi da leči zdrave ljude koji pate od nekog umišljenog "stresa", a ne bolesne, sa svojim "magičnim rečima", a da kvantnu fiziku i druge ozbiljne nauke ostavi ozbiljnim naučnicima, jer se sa ozbiljnom naukom ne treba sprdati.

Buduće pacijente gospodje Danilovac (ako je u očaju izaberu da ih leči) bih zamolila da prvo odu na konsultaciju kod nekog pravog neuropsihijatra i/ili psihoterapeuta, jer mogu da stave glavu u torbu odlaskom kod gospodje Danilovac.

Dragi gradjani Srbije, preklinjem vas da se ujedinimo, da sve nadrilekare, šarlatane i ološ stavimo tamo gde bi im bilo mesto (da do kraja života sade i beru krompir, kako bi svojim radom barem malo doprineli zajednici čovečanstva kojoj i oni, na žalost, pripadaju, ma da su svojim postupcima sve učinili da se iz te zajednice sami izopšte), jer takvi prljaju ugled pravih lekara i medicinskih istraživača ove zemlje, a dovode život pacijenata koji stvarno pate od ozbiljnih bolesti u najveću moguću opasnost.
drmaljkovic
 
Postovi: 1
Pridružio se: 05. Avg 2012., 14:35

Re: Promovisanje nedrilekarstva u medjiima

Postod Muramasa » 05. Avg 2012., 20:06

Nema potrebe da postajete ateista, dobro nam došli.
Drago mi je da u Srbiji konačno postoji inicijativa za borbu protiv nadrilekarstva, ali na žalost, vrlo je slaba. Novinari B92 su za potrebe snimanja "Paranormalne Srbije" razgovarali sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i pokazalo se da su im vezane ruke, da li zakonom ili njihovom neažurnošću, to još nisam shvatio.
Ne pada im na pamet da pozovu nekog od tih "lekara", da se predstave kao pacijenti i da im oduzmu dozvolu za rad kada ovi pokažu svoj diletantizam. Tako je naš potpredsednik Predrag Stojadinović kontaktirao "dr" Tatjanu Đorđević i Miroljuba Petrovića i razmenjene poruke je prosledio novinarima. Ovaj članak je rezultat, a evo i "dr" Tatjanine reakcije i linka koji je poslala u tekstu.
Slika

Još uvek mi nije jasno zašto vlasti ne koriste ovu metodu prikrivenog islednika. Kod nas se obično čeka tragedija, pa se tek onda reaguje, ali izgleda da ono što su Zaharije Mitić, "doktor" Roso i oni sa "hranom za obolele od raka" još uvek nije dovoljno tragično. Možda da sačekamo da umre neki pacijent od "dr" Danilovac, pa da se reaguje.
Mislim da bi trebalo pokrenuti sajt kao na primer ovaj i omogućiti oštećenima da prijave nadrilekare koji su ih oštetili ili na čije su reklame naleteli, pa da se organizovano gone. Ako ne sudski, onda bar da se javno obeleži njihovo delovanje.
"Takozvano ''sveto pismo'' nije ništa drugo no zbornik svih mantijaških sanjarija i petljanija koji nikakvog logičkog smisla nemaju i koje svojim šarlatanskim protivrječjem same sebe gotovo na svakom listu u laž ugone." Vaso Pelagić
Korisnikov avatar
Muramasa
 
Postovi: 180
Pridružio se: 02. Jul 2012., 08:30
Lokacija: Beograd

Re: Promovisanje nedrilekarstva u medjiima

Postod perakojot » 06. Avg 2012., 07:13

Dobro dosla na forum Gordana
Tvoja reakcija je ono sto bi trebalo da bude normalan odnos ka svim sarlatanima koji iz razlicitih pobuda zastupaju kvazi naucne teze.
Nemoras da "postajes ateista". Niko nema tapiju na ateizam, to je valjda jasno i poznato.
Dovoljno je to sto koristis mozak i razmisljas racionalno, zdravo i kriticki.
Zasto se sve ovo desava ... Pa jedan od odgovora moze da bude i to sto je nivo kulture i obrazovanja u nasem (a i u vecini ostalih) naroda poprilcino nizak sto omogucuje laku manipulaciju, sto je osnov manipulacije. Ide se linijom manjeg otpora. Ko ce sada da se muci da uci, da razmislja, i zakljucuje ? :)
Lakse je prihvatiti dogmu - i vozi dalje ...
Ima puno diskusija o tome kako se ponasati i sta raditi da se ljudima "dodje do mozga" i svesni smo da je to ponekad vrlo tezak i jalov posao, ali svaka osoba koja se kucne prstom u glavu i otme od mracnog dogmatskog stava je vredna ulozenog truda.
Jos jednom dobrodosla i nadam se da cemo imati prilike i zadovolsjtvo da citamo tvoje postove na ovom forumu.
Naukom napred!
Korisnikov avatar
perakojot
 
Postovi: 171
Pridružio se: 02. Jul 2012., 06:51

Re: Promovisanje nedrilekarstva u medjiima

Postod Nikolic » 06. Avg 2012., 08:16

Na žalost, sistem je takav da je danas nadrilekarstvo podržano od strane domaćih političkih institucija. Ukoliko imate Facebook nalog, pozivam Vas da se učlanite u grupu koja pokušava da se aktivno bori za ukidanje "Pravilnika o bližim uslovima, načinu i postupku obavljanja metoda i postupaka tradicionalne medicine". Ovaj pravilnik donešen je na svesrdno zalaganje Vuka Stambolovića i gomile zavedenih okupljenih u Udruženju za javno zdravlje Srbije - najverovatnije osnovanog kako bi se legalizovalo nadrilekarstvo. Ne sumnjam da u ovom Udruženju ima i onih koji odbacuju alternativnu medicinu kao način lečenja (npr. Srmena Krstev je zaista doprinela javnom zdravlju u Srbiji akcijama protiv pušenja), međutim, ostatak je tragičan.

Ovo su neki od zagovornika alternative samo unutar ovog Udruženja:
  • Vuk Stambolović - najveći zagovornik nadrilekarstva. Nema oblasti u kojoj nije bio angažovan. Idejni vođa pravilnika i koordinator aktivnosti sekcije za tradicionalnu medicinu
  • Snežana Simić - pomoćnica bivšeg ministra Tomice Milosavljevića, proučavala je skoro isključivo ekologiju voda, konkretno alge i bakterije u rekama, a ne bolesti. Propagira homeopatiju, duhovno ozdravljenje, meditaciju, molitve, muzikoterapiju, energetska polja - javno pozdravila otvaranja sekcije za tradicionalnu medicinu unutar udruženja. Da nije bilo njene podrške, Vuk najverovatnije ne bi uspeo da osnuje sekciju za tradicionalnu medicinu unutar Udruženja za javno zdravlje Srbije čiji je ona predsednik. http://www.kg.ac.rs/uplf/snezana_simic_02072012.pdf http://wwwold.med.bg.ac.rs/dloads/nasta ... odeli..pdf
  • Julija Kotal - član predsedništva Udruženja je još jedan zagovornik alternativne medicine. Oko novembra 2010 je bila angažovana za promociju kursa "Prirodne medicine u integrativnoj zdravstvenoj zaštiti", kojim je promovisana hiropraktika, makrobiotika, ći gung i su đok.
  • Tomica Milosavljević - bivši ministar zdravlja - potpisao pravilnik
  • Vinka Kojadinović - viši samostalni savetnik u Ministarstvu zdravlja - javno pozdravljanje otvaranja sekcije za tradicionalnu medicinu unutar Udruženja za javno zdravlje Srbije
  • Slađana Jović - potpresednica izvršnog odbora Udruženja takođe podržava nadrilekarstvo. Izgleda da je prijateljica Nine Bulajić, pa se zalaže za makrobiotiku.
  • Nina Bulajić - u izvršnom odboru udruženja za javno zdravlje Srbije - makrobiotika
  • Olivera Nićiforović - u izvršnom odboru udruženja za javno zdravlje Srbije - u opisu svoje knjige tvrdi da je "dijabetes hronična bolest koja se ne može rešiti odlaskom kod lekara, već je s njom potrebno naučiti da se živi." http://www.bookbridge.rs/autor-olivera-niciforovic
  • Ljiljana Glumac Ratković - refleksologija i refleksoterapija
  • Vesna Mlađenović - tai chi quan, bachov-a cvetna terapija
  • Zoran Marković - feng-shui, shiatsu
  • Katarina Milinović - lečenje zvukom
  • Vlado Ilić - poredak ljubavi - porodični raspored
  • Vera Đorđević - su đok terapija
  • Dragana Mihajlović - homeopatija
  • Ljiljana Popović - homeopatija
  • Damir Pejin - homeopatija
  • Vera Pilipović - učitelj joge
  • Saša Belanesković - sudeći po e-mail adresi (gigong.rs) pristalica alternativne medicine.
  • Jelena Popović - veruje u duhovni nakit (nešto najpribližnije kristaloterapiji).
  • Verica Stepanović - radi u centru za prirodnu medicinu
  • Zoran Stojanović - radi u centru za prirodnu medicinu
  • Dragan Đurić - radi u centru za prirodnu medicinu
  • Gordana Živadinović Shagra - prodaje isključivo biljne preparate, veruje u vitalizam i holistički pristup lečenju.

Radnu grupu sekcije za tradicionalnu medicinu unutar Udruženja za javno zdravlje Srbije činili su:
  • Violeta Stojanović, koordinator Radne grupe. Verovatno je primljena jer jedino ona ima medicinsko obrazovanje. Nekada je navodno (verovatno samo na papiru) bila predstavnik Udruženja "Order of Love", međutim danas je odbacila nadrilekarstvo i osnovala polikliniku Human u Nišu.
  • Milija Petrović, zamenik koordinatora. Nesvršeni meteorolog, predstavlja se kao psiholog ajurvedske medicine i predstavnik udruženja za transcendentalnu meditaciju. Nema medicinsko obrazovanje.
  • Đenđi Samardžija, predstavnik za medije. Osnivač, predsednik i trener kluba Hua Kang, predstavlja se kao tai chi učitelj. Nema medicinsko obrazovanje.
  • Marina Luketina Šunjka, predstavnik za etiku. Predstavlja se kao nutricionista, dijetetičar i ovlašćeni predavač...
    Kijevskog instituta za integrativnu medicinu Inmed za Srbiju i BIH i predstavnik Udruženja za "Info-nutrition therapy". Nema medicinsko obrazovanje, ali je to nije sprečilo da na svom sajtu objavi da "Današnja medicina nije u službi nauke nego u službi farmacije a lekari su pretežno biznismeni koji se na studijama i skupim seminarima koje plaćaju farmaceutske kompanije uče da nam propisuju skupe lekove koji nas truju i čine zavisnim od njih."
  • Saša Blagojević, član. Osnivač ćigung centra Vudang iz Beograda, predstavlja se kao nezavisni učitelj daoističkih unutrašnjih veština (ćigunga, neigunga - meditacije, taiđićuena - taijiquan ili tai chi chuan, ćigung masaže). Osim diplome sportskog trenera, ne poseduje medicinsko obrazovanje.
  • Srđan Bajalica, član. Predstavnik Udruženja "Mahariši Ajur Veda". Predstavlja se kao ajurvedski tehničar sa diplomom udruženja koje je sam osnovao.
Nikolic
 
Postovi: 167
Pridružio se: 05. Jul 2012., 06:50

Re: Promovisanje nedrilekarstva u medjiima

Postod stojadinovicp » 06. Avg 2012., 08:45

drmaljkovic je napisao:Nisam ateista, ali ću postati i ateista ako treba, da se foliranti, lopovi i ljudska gamad koja se krije iza nadrilekarstva u Srbiji (uključujući, na žalost, i lekarku dr Danilovac) stave tamo gde im je mesto.

Nema potrebe, nadrilekarstvo je jednako pretnja i vernicima i ateistima...
Preveliki Velikorazumni Naukougodni Svemirskočajnični Zmajogaražni Ružičastojednorožni, Njegova Crnorupost, Pastrijarh Ćuftahije. {bezboznik.com, stojadinovic.net}
Slika
Korisnikov avatar
stojadinovicp
 
Postovi: 498
Pridružio se: 29. Jun 2012., 09:27
Lokacija: Aachen, Nemačka

Re: Promovisanje nedrilekarstva u medjiima

Postod MarkoEkmedzic » 06. Avg 2012., 12:13

Iz kog god razloga da se to dešava, tek poslednjih dana je sve više tekstova u novinama o svim tim nadrilekarima i ostalim prevarantima.

Neće to rešiti problem, ali ako se makar neko zapita, i ako makar neko ko do sada nije mnogo o tome razmišljao sada stavi prst na čelu i zapita se, dobro je.
http://www.casovi.in.rs

Ateista ne veruje niti u jednog boga, ali zato čvrsto veruje u potrebu da društvo postane sekularno, samim tim i napredno i nadasve humano

Slika
Korisnikov avatar
MarkoEkmedzic
 
Postovi: 639
Pridružio se: 28. Jun 2012., 22:50
Lokacija: Beograd, Srbija

Re: Promovisanje nedrilekarstva u medjiima

Postod Nikolic » 21. Sep 2012., 14:49

Izlečite sami sebe

Bioterapija spada u najprirodnije metode lečenja, tvrde bioenergetičari širom planete, jer se lečenje sprovodi uz pomoć lične bioenergije pacijenta. To je stimulativni tretman koji ima za cilj da povrati sposobnost organizma da se bori sa bolestima. Bioterapija se izvodi polaganjem ruku na određeni deo tela, odnosno dodavanjem energije, čišćenjem i balansiranjem energetskog polja, što rezultira boljim radom svih organa.

trojka.rs

Dobro da nisu dodali Teslu, HAARP i vanzemaljce!
Nikolic
 
Postovi: 167
Pridružio se: 05. Jul 2012., 06:50

Re: Promovisanje nedrilekarstva u medjiima

Postod SheWolf » 12. Dec 2012., 09:17

Na moje ogromno razočarenje, poslednji dnevni list koji još iole vredi, Danas, već treću nedelju zaredom objavljuje serijal članaka o Ajurvedi i to u dodatku Zdravlje. Od popularizacije pseudobudalaština mi je i inače muka, ali da to vidim u Danasu od svih novina...?

Upravo sam im poslala poruku na "kontakte" povodom toga. Možda ne bi bilo loše da što više ljudi uradi to isto. Računam, ako im se dovoljno ljudi bude bunilo zbog promovisanja tog trućanja, možda se opamete pa prekinu da objavljuju tu sramotu.
SheWolf
 
Postovi: 2
Pridružio se: 11. Dec 2012., 19:04

Prethodni


cron