Bradonja opet smrdi o Kosovu


Bradonja opet smrdi o Kosovu

Postod dzonny » 06. Apr 2013., 15:10

Nastavlja se tradicija mešanja pećinskih mentola u poslove i odluke jedne sekularne države:

Patrijarh: Vlast da ne izda Kosovo
Izvor: Tanjug

Beograd -- Patrijarh Irinej apelovao je na državni vrh da ne izneveri predizborno obećanje i da u ovom smutnom vremenu ni pod kakvim uslovima ne preda, izda ili proda KiM.


"Mi, arhijereji SPC, uvereni da predstavljamo i izražavamo stav svih njenih vernika, smatramo svojom svetom dužnošću da vas na to obećanje podsetimo i da vas uverimo da očekujemo, kao i ogromna većina našeg naroda, da ga održite. To činimo upravo sada jer smo potpuno svesni tragike trenutka i bremena odgovornosti na vašim plećima", poručio je on.

Ukazujući na najvažnije predizborno i neposredno postizborno obećanje "vas koji ste dobili narodno poverenje da u burnom i smutnom vremenu vodite državni brod Srbije bilo je da ni pod kakvim uslovima nećete ni predati, ni izdati, ni prodati Kosovo i Metohiju, istorijsku Staru Srbiju".

U apelu upućenom predsedniku Tomislavu Nikoliću, premijeru Ivici Dačiću i prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, patrijarh ističe da u ovom, za Srbiju i srpstvo teškom i presudnom - a možda i sudbonosnom trenutku, Crkva upućuje apel zbog kratkoće vremena, ali i, kako se navodi, laži, koje se provlače kroz medije o tome da "Crkva ćuti o Kosovu".

"Obraćamo vam se u ime Srpske pravoslavne crkve očinski i bratski, sa poštovanjem i poverenjem u vašu pravoslavnu hrišćansku savest i u vaše osećanje rodoljublja i državničke odgovornosti", navodi se u patrijarhovoj poruci.

Patrijarh Irinej podseća da nada, ipak, ne umire i da će "kada se razidju tmasti oblaci, sijati sunce".

"Sutra je u našoj Crkvi nedelja poklonjenja Krstu, a uskoro će praznik Vaskrsenja. Kada su pred nama dva zla, manje zlo je najbolje rešenje. Verujemo u ljubav i pomoć Božju kako nama tako i svim ljudima dobre volje", poručio je on.

Beograd i Priština imaju rok do utorka, 9. aprila, da se izjasni o rešenjima za Kosovo. Kako saznaje B92, v anredna sednica Vlade Srbije na kojoj će biti razmotrena ponuda Brisela o KiM biće održana dan ranije, u ponedeljak, 8. aprila. U međuvremenu, državni vrh je nastavio konsultacije.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=702489

Zju, pa patosirao bih ga tačno jebote. :o
Slika
Korisnikov avatar
dzonny
 
Postovi: 10
Pridružio se: 30. Jul 2012., 01:36


Re: Bradonja opet smrdi o Kosovu

Postod perakojot » 08. Apr 2013., 10:12

Nakrali se para i zabole ih.
Naukom napred!
Korisnikov avatar
perakojot
 
Postovi: 171
Pridružio se: 02. Jul 2012., 06:51