http://www.geopolitika.rs/index.php?opt ... &Itemid=26Ovaj tekst se provalči po raznim forumima. Meni je drugar poslao ovaj tekst misleći da će time naterati mene da promenim mišljenje. Nije kreacionista već običan vernik. Često se Entoni Flu koristi kao argument i kod drugih. Nekima je to čak i dokaz za postojanje Boga. Kao prvo on nije nikakva ikona jer ateisti nemaju ikone a nije ni šampion jer ne postoji tako nešto kao šampion ateizma. To što je bio sjajan u debatama, bio akademik i predavao na najboljim univerzitetima ne znači da nije moga biti izmanipulian, pogotovo u njegovim godinama.
Pošto svi živi organizmi imaju u sebi veoma složenu informaciju, zapisanu u genima, u čijem umu je nastala ta informacija? Teza sadrži netačnu implikaciju da složena informacija mora nastati u umu. Recimo struktura kanjona Kolorado je vrlo složena i sadrži ogromnu količinu informacija koje mogu biti spoznate umom, ali su nastale geološkim procesima. Isto tako, biološki entiteti nastali iterativnim procesima s povratnim spregama sadrže ogromnu količinu informacije, koja stvara snažan privid inteligentnog dizajna, ali što se toga tiče i snežna pahuljica stvara privid inteligentnog dizajna pa šta sad s tim. To što u umu postoje prividi nije dokaz nizašta, a ponajmanje za postojanje Boga. Iz svega ovoga se zaključuje da je samo pitanje pogrešno.
Flu naravno nije mogao da onako odgovori jer on je bio filozof a ne biololog. Meni ostaje nejasno zašto se nije konsultovao sa nekim. Nije sramota ako nemaš odgovor na neko pitanje da se konsultuješ. n je promenio mišljenje jer je sledio činjenicu da informacija mora nastati u umu, a pošto ne mora njegovo mišljenje je pogrešno. Knjgu koja je napisana nije njegovo delo u potpunosti, već Roja Vargeza. Po rečim Fluovih prijatelja Flu je tokom meseci razmišljanja bio dosta zbunjen i nije pratio konverzaciju do kraja jer je stalno razmišljao o onom pitanju. Njega je Roj Vargez u takvom stanju posetio i ubedio ga u teoriju inteligentnog dizajna koja je opovrgnuta. Flu je izmanipulisan da se njegovo ime stavi na knjigu da bi bilo bum i svi ateisti povukli karte.
Imajući u vidu sve ovo gore, Flu je više nego jadan argument bilo kog kreacioniste za ispravnost njegove pozicije.