milan je napisao:- nauka nema dokaze, nego iznose stavove!
Ovime si upravo dokazao da ne samo da si neznalica, nego ne raspolažeš ni elemntarnom logikom.
Nauka upravo raspolaže dokazima, kao konačnom ishodištu stavova.
Ili misliš da je 2+2=4 samo stav?
milan je napisao:A nece svaki put svaki naucni stav pocinjati sa - "nauka smatra dok se ne dokaze suprotno"!
(Nego se to podrazumeva!!! da je rec o smatranju, a ne o tvrdnji: "dajem glavu na panj", "dokazano je bez ikakve rezerve" itd.)
Nauka upravo na osnovu dokaza postavlja definicije. Ukoliko se pojave novi dokazi, ili precizniji dokazi, definicije se menjaju. Međunarodni etaloni su jasan pokazatelj toga.
I molim te bez silnih nepotrebnih uzvičnika... tako samo pojačavaš utisak potpune neznalice koja samo lupa glavom u zid tvrdeći budalaštine.
milan je napisao:Razumljivo je da teisti i vecina ateista, imaju - zajednicko smatranje - da tekstovi na neki nacin (zavisno koji) pripadaju teizmu, jer ono ne smeta ni jednoj strani, i razumljivo je da nauka prihvata takvo okvirno smatranje za svoj - STAV! a ne za dokazanu stvar, jer dosadasnje cinjenice na to ukazuju!
Nova budalaština... dakle, upravo si rekao da i teisti i većina ateista smatraju da verski spisi pripadaju verskim učenjima?
Kakvo otkriće!
milan je napisao:Tako se donosi SUD!
A u koliko se pojave validni dokazi tada se SUD revidira.
Ne petljaj se u naučnu terminologiju kad se u nju ne razumeš... samo se sve više blamiraš.
milan je napisao:Za razliku od pravnih sudova koji imaju stepene presude koji vise nisu oborivi, naucni "sud" nema krajnji stepen donosenja svoje odluke.
Ali to je stanje stvari u generalnom smilu!
Evo i nove budalaštine. Presude nisu oborive? Ti stvarno nemaš veze sa razumom...
milan je napisao:U konkretnom slucaju moje tvrdnje da: "Jehova nije pokrovitelj Novog zaveta",
odakle ti, sa stavom da su sadrzaji tekstova izmisljeni i da nacelno pripadaju prejudejsko-judejskoj kulturi/kulturama, koje sigurno smatras evolutivnim, meni protivrecis sa stavom da je rec o jednom istom pokrovitelju, jer sta znaci: "istom"?
Ne lupaj, ja uopšte ne govorim o "pokrovitelju", jer bi to podrazumevalo da smatram da je taj bog stvaran. O "pokroviteljima" ti lupetaš iz posta u post, a svakom normalnom je jasno da se u SZ i NZ govori o istom bogu.
milan je napisao:Ako nisi obratio paznju, moja primedba se zasniva na tome da:
- Jehova i vizija boga u judaizmu imaju potpuno suprotna ponasanja! -
Pa? Otkad to u religijama pretpostavke i stvarnost moraju da se poklapaju na bilo koji način? Napokon, "Jehova" i "vizija boga u judaizmu" označavaju isti lik iz SZ.
milan je napisao:Teorijski gledano, a u okviru tvojih smatranja o izmisljenosti sadrzaja tekstova, koncepcija Jehove i koncepcija danasnjeg judejskog boga mogu pripadati sasvim oprecnim nacinima shvatanja boga.
Dakle, kako god okrenes, oni mogu biti sasvim razliciti "bogovi".
Ja to nisam nigde napisao, dakle ne laži.
Takođe, ne pokušavaj da da analiziraš bilo čija smatranja, jer su već tvoja katastrofalno konfuzna.
milan je napisao:Plus sto pored svih smatranja, kako ne usaglasenih tako i usaglasenih, ipak jos ne postoji jasno definisanje sta je ko kada podrazumevao pod terminom bog!
(Nego se koriste definicije po smatranju, sto u izvesnim slucajevima stvara sve cesce uocene probleme.)
Ponovo, "probleme" te vrste uočavaš samo ti... umesto da uočiš realne probleme koje sam imaš...
milan je napisao:U okviru svih ovih smatranja (bilo cijih) sve se jos uvek vrti oko procene nagadjanjem, a ne dokazivanjem.
Niti su oni kao dokaz prilozili boga, niti si ti kao dokaz prilozio pisce.
Pošto nisi sposoban da shvatiš napisano, da ponovim - ti si se ponudi da izvodiš dokaze,a sa druge strane, logički je suludo da ja dokazujem da bog ne postoji (dokaz negativne tvrdnje), kada onin koji tvrde da postoji nemaju za to dokaze (dokaz pozitivne tvrdnje).
Kakvi dokazi za pisce, o čemu bulazniš? Hoćeš imena ljudi koji su vekovima pisali i dopisivali SZ i NZ? Stvarno nisi normalan...
milan je napisao:A vec sam ti rekao da nisam vernik ni njihov, ni tvoj, ni bilo ciji.
(Niti sam verovao sebi i nekakvom svome smatranju - nego sam proveravao.)
Džabe si potrošio silne godine, ništa nisi proverio, osim što srljaš sve dublje u sopstvene iluzije.
milan je napisao:Inace, ono sto sam proveravao to je jedini evenrtualno validni materijal za dokazivanje. Jer, ni njihov bog ni tvoji pisci nisu ni iole postojeci materijal. U celosti su sacinjeni od ne proverenoga smatranja.
Piše se "neproverenog"... znači, kada vidiš napisanu knjigu, ako nisi video i pisca ili pisce koji su je napisali, oni za tebe ne postoje?
Sumanuto...
milan je napisao:Ali nije ovo tema u okviru koje moja malenkost treba da dokaze bilo sta.
Ako niko nema sta da kaze u smislu svoga potvrdjivanja da su Jehova i judejski bog isto, a ti je zatvori.
Stvarno nisi normalan... niko nema šta da kaže o stvarima koje su sasvim jasne i očigledne, a ti ih sporiš. Zašto bi neko pothranjivao tvoje iluzije, upuštajući se u besmisleno dokazivanje?
Dakle, da zaključimo:
1) Otkud znaš da su tekstovi "skraćene verzije", kad nemaš nikakvu "punu verziju"? Ti tekstovi su jedine verzije koje postoje, a ti možeš da (neosnovano) veruješ da je SZ u stvari duži, ali dok ne budeš imao neke činjenice kojima bi to potkrepio, to je samo neosnovana hipoteza.
- Nemaš dokaze, samo sopstvena besmislena naklapanja.2) Otkud ti znaš da se tekstovi nalaze u, kako kažeš, "žestoko fragmentiranom stanju sa poispadalim recima i pogrešno shvatanim terminima"? Ponovo tvrdnje bez činjenica, zasnovane samo na tvom ličnom uverenju? Ili si video "original", pa znaš da su ovo sada samo fragmenti sa pogrešno shvatanim terminima?
- Nemaš dokaze, samo sopstvena besmislena naklapanja.