Leči Zare, prsti otpadaju

Moderator: Muramasa


Leči Zare, prsti otpadaju

Postod Muramasa » 11. Jul 2012., 13:16

Priča je stara, ali valja se podsetiti.

U Okružnom sudu izrečena pravosnažna presuda Zahariju Mitiću Zaretu, iz sela Vranište kod Pirota, zbog nadrilekarstva. Mitić je kažnjen sa šest meseci zatvora - uslovno na godinu dana, nakon čega se žalio. U drugostepenom postupku, postojećoj presudi Okružnog suda pridodata je i kazna od 100.000 dinara


Slika

PIROT - U Okružnom sudu izrečena je pravosnažna presuda Zahariju Mitiću Zaretu (81), iz sela Vranište kod Pirota, zbog nadrilekarstva. Mitić je kažnjen sa šest meseci zatvora - uslovno na godinu dana, nakon čega se žalio. U drugostepenom postupku, postojećoj presudi Okružnog suda pridodata je i kazna od 100.000 dinara.
Mitića je avgusta 2006. zbog nadrilekarstva policiji prijavio zdravstveni inspektor u Pirotu Vidojko Jenačković. Na adresu inspektora je prethodno stiglo pismo M. D. iz Zemuna u kome nadrilekara ova žena, odnosno njen suprug R. S., teško optužuju za prevaru. Prema navodima pomenutog pisma, „lekar“ je obećao da će je izlečiti od raka kože, da bi joj posle četrdesetak tretmana, lekari amputirali nogu.
Osuđenik je, kako se ispostavilo, prilikom pretresa njegove kuće, na rane pacijenata sipao prašak sa primesama žive, navodno nabavljen u Nemačkoj. Umesto da zaceli rane, hemikalija ih je činila još opasnijim, odnosno otvarala ih je.
Uz to, rane pojedinih pacijenata je „tretirao“ čačkalicama, a prijava ga je teretila da je od ljudi koji su ovde dolazili iz čitave Srbije uzimao od 50 do 200 evra. Pronađena je i sveska sa nekoliko stotina imena i brojevima telefona nevoljnika koji su dolazili i od kojih mnogi više, nažalost, nisu u životu.


Izvor
"Takozvano ''sveto pismo'' nije ništa drugo no zbornik svih mantijaških sanjarija i petljanija koji nikakvog logičkog smisla nemaju i koje svojim šarlatanskim protivrječjem same sebe gotovo na svakom listu u laž ugone." Vaso Pelagić
Korisnikov avatar
Muramasa
 
Postovi: 180
Pridružio se: 02. Jul 2012., 08:30
Lokacija: Beograd