Tale je napisao:Odlična diskusija, odgledao sam sa zadovoljstvom ceo video.
Hvala. Sobzirom na to da je ovo bukvalno prvi pokušaj, i mi mislimo da je bilo super.
Tale je napisao:Kao antiteisti kažete da se borite protiv negativnog uticaja religije, da li možda u religiji vidite nešto pozitivno što bi ateisti mogli da koriste?
Naravno da ima, na primer ceo socijalni aspekt, druženje i interakcija. Zatim dobrovoljni rad i slično. Ali, činjenica je da bukvalno sve pozitivno što se može izvući iz religije se sasvim lako može postići i sekularnim putem. Dakle, nije potrebno verovanje u bajke da bi se to radilo.
Tale je napisao:Da li će novi broj Velikog praska biti "Uskršnje izdanje" kao što je to bio Božićni?
Mislim da neće. Imamo problem sa sklapanjem časopisa u InDesign-u jer imamo samo par ljudi koji to umeju a svi su prezauzeti privatnim obavezama
Tale je napisao:Da li bi jedan video mogao biti posvećen kritičkom odnosu Biblije, tako što bi se razmatrali dubiozni i kontroverzni njeni delovi i veoma kritički analizirali?
Odlična ideja. Imaš li, možda, neki materijal kojim bi mogao da doprineseš takvom izdanju?
Tale je napisao:U jednom delu pitao si Pedja za odnos filozofije i religije, po meni filozofija je na višem nivou je zahteva sumnju, čuđenje a za to je potrebna misao ( intelekt ). I odnosi se veoma kritički prema svim disciplinama, pa i prema religiji. I u filozofiji se pominje Bog, ali je njena lepota u tome što ima toliko filozofskih pravaca, i ako se opredeliš za neki od njih niko te neće gledati sa osudom kao u religiji. Dok u religiji nema sumnje, pa samim tim ni kritičkog razmišljanja već slepog prihvatanja.
Slažem se.