Paranormalna Srbija

Diskusije o religiji za koje još uvek nema odvojene kategorije ispod

Paranormalna Srbija

Postod Muramasa » 08. Jul 2012., 08:38

Trodelni dokumentarac je majstorski urađen, pokriva teme od nadrilekarstva, maloumničkih srpskih običaja (zmajolov), do vidovnjaka, gatara, vračara od kojih su se mnogi redovno pojavljivali u medijima tokom devedesetih.
Dovoljno je da kažem da kažem da govori i Voja Antonić.

"Takozvano ''sveto pismo'' nije ništa drugo no zbornik svih mantijaških sanjarija i petljanija koji nikakvog logičkog smisla nemaju i koje svojim šarlatanskim protivrječjem same sebe gotovo na svakom listu u laž ugone." Vaso Pelagić
Korisnikov avatar
Muramasa
 
Postovi: 180
Pridružio se: 02. Jul 2012., 08:30
Lokacija: Beograd


Re: Paranormalna Srbija

Postod Nikolic » 10. Jul 2012., 17:57

Strašno!

Informacije radi, Vuk Stambolović je glavni krivac za legalizaciju pseudonauke kod nas i najveći pobornik alternativnih metoda lečenja.

Milivoj Jelaković danas prodaje isto toliko nedelotvoran uređaj koji je ranije plasirao preko Rosa.

Na kraju četvrtog dela i u petom delu na 6:25 novinarka pominje da su se ovi i drugi načini lečenja pokazali kao "veoma korisni" što je rekao bih jedina neistinita stvar u celom serijalu. Homeopatija, reiki, ajurveda i ostale gluposti su - gluposti. Jesu ozakonjeni Vukovim pravilnikom, ali su i dalje beskorisne gluposti.
Poslednji put menjao Nikolic dana 12. Jul 2012., 18:13, izmenjena samo jedanput
Nikolic
 
Postovi: 167
Pridružio se: 05. Jul 2012., 06:50

Re: Paranormalna Srbija

Postod Muramasa » 10. Jul 2012., 21:11

Znam za Jelakovića. On je Rosu pravio onaj "rajf generator" kojim je ovaj "lečio" rak i leukemiju.
Što se konkretno tiče ovih grana alternativne medicine, u normalnim zemljama, time mogu da se bave oni koji poseduju formalno (pravo) medicinsko obrazovanje i koji su prošli odgovarajuću obuku za tu granu alternativne medicine. Takvi praktikanti mogu na vreme da uoče pacijente koji nisu za njih i da ih upute kod pravog lekara specijaliste.
Kod nas, alternativnom medicinom se bave razni šarlatani, prevaranti, bez ikakve provere i registracije. Ne snose nikakvu odgovornost za to što rade, a narod je glup i neobrazovan.

Ne kažem ja da alternativna medicina može da izleči tešku bolest (jer je uglavnom nedelotvorna), ali ako je bolest psihosomatska ili hipohondrija, tu onda dobro dođe alternativac koji se prvo bavi pacijentom, pa tek onda njegovom bolešću.
"Takozvano ''sveto pismo'' nije ništa drugo no zbornik svih mantijaških sanjarija i petljanija koji nikakvog logičkog smisla nemaju i koje svojim šarlatanskim protivrječjem same sebe gotovo na svakom listu u laž ugone." Vaso Pelagić
Korisnikov avatar
Muramasa
 
Postovi: 180
Pridružio se: 02. Jul 2012., 08:30
Lokacija: Beograd

Re: Paranormalna Srbija

Postod Nikolic » 12. Jul 2012., 18:36

u normalnim zemljama, time mogu da se bave oni koji poseduju formalno (pravo) medicinsko obrazovanje i koji su prošli odgovarajuću obuku za tu granu alternativne medicine.

I kod nas je potpuno ista situacija, sa tim što je obavezna minimum srednja medicinska ili stomatološka škola.
ako je bolest psihosomatska ili hipohondrija, tu onda dobro dođe alternativac koji se prvo bavi pacijentom, pa tek onda njegovom bolešću.

Oko ovoga se ne slažemo. I obični doktori umeju da "obrade" hipohondre. Lično mi je poznat slučaj, iz vojske (slučajno čuo starešine u WC-u), kada je doktor dao vojniku injekciju destilisane vode, tako da ga boli, nakon što je ovaj pokušao da se "otruje" punom kutijom vitamina C, i rekao mu da bi mogao da umre da ga nisu doveli na vreme! Alternativci im samo smetaju, pored toga što su daleko napadniji u medijima. Dozvoljavanjem njihovog rada ministarstvo zdravlja direktno PROMOVIŠE ovakve gluposti kod slabije obrazovanog stanovništva, ali i kod zdravstvenih radnika. Na nadrilekarskim seminarima se dobijaju poeni za produžetak sedmogodišnje licence zdravstvenih radnika. Ovo je samo probrani deo seminara:
- Psihijatrija i religija - peti simpozijum: Čovek između ludila i stvarnosti - kako mu pomoći?
- Lečenje artritisa u srednjovekovnoj Srbiji prema spisima Hilandarskog medicinskog kodeksa
- Kvantna medicina viši nivo, Mikrotalasna rezonantna terapija
- Visoke potencije homeopatskih lekova
- Reiki za medicinske sestre i tehničare
- Holistički informaciono vibracioni energetski pristup preventivi, terapiji i razvoju mikrosistema
- Lečenje hroničnih oftamoloških bolesti i stanja (homeopatijom)

A obuka za granu alternativne medicine? Peđa je postavio ovde link na kojem je diplomu dobila Vesna Danilovac. Za jedan dan.
Nikolic
 
Postovi: 167
Pridružio se: 05. Jul 2012., 06:50

Re: Paranormalna Srbija

Postod MarkoEkmedzic » 12. Jul 2012., 19:29

Strašno, zaista strašno.

Devedesetih smo bar onako, "na keca" znali da su razne Kleopatre, Vidovite Zorke, Milje Vujanović i Ljubiše Trgovčević obične vucibatine, koje jedva naklapaju i 3 padeža, pa je mogao da ih se ratosilja i da ih raskrinka i iole ozbiljniji srednjoškolac.

Ovi danas imaju zvanične diplome i titule, pa sve onda začine ovim kursevima od po dva klika mišem, i onda se ljudima sa problemom prodaju kao zvanični stručnjaci koji su napredovali dalje od zvanične medicine.

A pride ih establišment u lekarskom društvu očito debelo pokriva!

Strava i užas!

Neke stvari koje sam ovde pročitao me zaista frapiraju, kada znam da se to vodi kao dopušteno lečenje :shock:
http://www.casovi.in.rs

Ateista ne veruje niti u jednog boga, ali zato čvrsto veruje u potrebu da društvo postane sekularno, samim tim i napredno i nadasve humano

Slika
Korisnikov avatar
MarkoEkmedzic
 
Postovi: 639
Pridružio se: 28. Jun 2012., 22:50
Lokacija: Beograd, Srbija

Re: Paranormalna Srbija

Postod oblacic » 15. Jul 2012., 15:48

Im just gonna leave this here...

..01:15...wait for it ...

Link ka podzakonskom aktu Pravilnik o bližim uslovima, načinu i postupku obavljanja metoda i postupaka tradicionalne medicine.


Dr Vuk Stambolović ističe da pozitivne strane alternativne medicine pre svega proističu iz toga što ona počiva na principu celovitosti. "Prema tom principu, čovekova patnja se ne može razumeti izolovanim posmatranjem organa i simptoma, a puni smisao lokalnih poremećaja postaje jasan tek uključivanjem u celinu kako samog organizma tako i njegovog konteksta. Usled prihvatanja principa celovitosti, alternativna medicina poima ljude kao jedinke a na ljudsku patnju gleda kao na izraz lične istorije. Saobrazno tome, pomoć i podrška su individualizovani. U osnovi alternativnih terapijskih pristupa, zatim, leži i vera u čoveka. Smatra se, naime, da svaki čovek raspolaže inherentnom samoisceljujućom snagom koju je potrebno osloboditi odnosno usmeriti. Poboljšanje zdravlja je otud prevashodno lični, a ne ekspertski poduhvat. Isto tako, s obzirom na to da ne deluju u smislu uspostavljanja kontrole nad pacijentom, odnosno nad njegovim funkcijama, za šta je potrebna velika količina energije, nego su usmerene u smislu podrške i podsticaja – alternativne terapije nisu agresivne, pa tako nemaju štetne posledice. I ono što je takođe važno, s obzirom na principe ljudskih prava, znanje alternativnih terapijskih sistema otvara mnogo mogućnosti za samonegu i za uzajamnu pomoć. U slučaju nekih alternativnih tehnologija otvara se i mogućnost da profesionalna praksa velikim svojim delom preraste u uobičajenu ljudsku aktivnost. Naravno, da bi se ovaj potencijal alternativnih terapija ispunio potpuno potrebno je da i sam alternativni praktičar bude dostojan svog metoda rada. Tu je pak ključno jedno pravilo starih alhemičara: 'Ako hoćeš da napraviš jedan korak u svome radu, potrebno je da napraviš dva koraka u ličnom razvoju'", zaključuje dr Stambolović.

http://www.autentik.net/forum/index.php?topic=2922.10

Negde pročitah da kao teško dobijaju dozvole. Ali koliko sam razumeo pdf gore, dovoljno je da se jedan od radnika u "ustanovi" ima dozvolu da bi cela "ustanova" bila ozvaničena. Znači na jednu dozvolu neke medicinske sestre sa sredjom školom mogu da se "voze" još bezbroj ludaka.
oblacic
 
Postovi: 2
Pridružio se: 15. Jul 2012., 15:29

Re: Paranormalna Srbija

Postod MarkoEkmedzic » 15. Jul 2012., 16:19

Uf... master reikija... joj... :zbunj:

Morao sam da vratim snimak, da bih bio siguran da sam dobro čuo - reiki je korišćen u ATLANTIDI!!! :piccard:

Leči duhovno sve bolesti koje bivaju dozvoljene da se izleče... znači, opet kvazi-vernička budalaština, kao kod onoga, "primićeš Hrista ako dozvoliš da primiš Hrista" :trt:

Tuga je da je voditeljka (Tanja Ferendino) iz lekarske porodice, ali 'ladno se smeška na ove budalaštine...
http://www.casovi.in.rs

Ateista ne veruje niti u jednog boga, ali zato čvrsto veruje u potrebu da društvo postane sekularno, samim tim i napredno i nadasve humano

Slika
Korisnikov avatar
MarkoEkmedzic
 
Postovi: 639
Pridružio se: 28. Jun 2012., 22:50
Lokacija: Beograd, Srbija

Re: Paranormalna Srbija

Postod Nikolic » 16. Jul 2012., 13:05

Da da. Strašno teško :sarcasm: . Kod rekonekcije se prvi i drugi nivo pohađa petkom 19.00–22.00 i subotom 09.30–18.30. Ukupno celih 12 sati.

Evo jednog diplomiranog terapeuta alternativnih načina lečenja:
Slika
Dr. Katze's credentials look impressive. She is certified by three major hypnotherapy associations, having met their "strict training requirements" and having had her background thoroughly reviewed.

Izvor:

Neki su "stručniji" pa zahtevaju i seminarske radove (na dnu)!
Nikolic
 
Postovi: 167
Pridružio se: 05. Jul 2012., 06:50

Re: Paranormalna Srbija

Postod dresur » 27. Jul 2012., 06:18

ljudi svaka cast dugo sam trazio ovo da nadjem
dresur
 
Postovi: 2
Pridružio se: 27. Jul 2012., 06:14cron