Stranica 1 od 1

Bi li Isus odbacio gejeve?

PostPoslato: 08. Dec 2012., 05:49
od istnkvc

Bi li Isus odbacio gejeve?

PostPoslato: 12. Avg 2014., 12:46
od Dragan144
Nije u pitanju da li bi Isus odbacio gejeve - jer Isus ne odbacuje ni jednog coveka, vec da li on moze da prihvati nacin razmisljanja i zivota koju vodi gej populacija.
Bog je savrseno moralno bice i on je stvorio coveka sa moralnom prirodom i savescu da zivi u skladu sa ovom moralnom savescu koja se nalazi u samom coveku.
Covek je tokom vremena pogazio ovu moralnu savest i poceo da se ponasa suprotno moralnoj prirodi koja je u njemu, da tezi ka necemu sto nije svojstveno njegovom bicu onakvom kakvog ga je Bog stvorio.
Poceo je da krsi moralne principezapisane u Bozjem zakonu koji je olicenje Bozje volje i karaktera i prirode kosmosa.

Dakle, Bog ne odbacuje Gejeve - ali on ne zeli da oni takvi ostanu, vec da postanu savrseno moralni ljudi sto se postize u zajednici sa njim i njegovom pomoci, jer jedino tako je to i moguce.

Pozdrav!

Re: Bi li Isus odbacio gejeve?

PostPoslato: 10. Okt 2014., 08:18
od stojadinovicp
Dragan144 je napisao:Nije u pitanju da li bi Isus odbacio gejeve - jer Isus ne odbacuje ni jednog coveka, vec da li on moze da prihvati nacin razmisljanja i zivota koju vodi gej populacija.
Ne postoje nikakvi dokazi da je Isus uopšte postojao, ali i ako jeste, odavno više ne postoji. Tako da, mora se postaviti pitanje "O čemu pričaš?"

Dragan144 je napisao:Bog je savrseno moralno bice
To beše onaj bog koji je savršeno moralno podavio celokupno čovečanstvo? Taj savršeno moralni bog?
:piccard:

Dragan144 je napisao:Covek je tokom vremena pogazio ovu moralnu savest i poceo da se ponasa suprotno moralnoj prirodi koja je u njemu, da tezi ka necemu sto nije svojstveno njegovom bicu onakvom kakvog ga je Bog stvorio.

Poceo je da krsi moralne principezapisane u Bozjem zakonu koji je olicenje Bozje volje i karaktera i prirode kosmosa.[/quote] Misliš, počeo je da koristi svoju slobodnu volju koju taj tvoj bog toliko ceni i poštuje? Pa je onda zbog te slobodne volje podavio celokupno čovečanstvo?

Dragan144 je napisao:Dakle, Bog ne odbacuje Gejeve - ali on ne zeli da oni takvi ostanu
Ne želi da ostanu takvi kakvi jesu, slobodni i sa slobodnom voljom?

A da ti propovedaš negde drugde, jer ovaj forum definitivno nije mesto za to.

Ovde se bavimo realnim stvarima koje postoje, ne bajkama iz bronzanog doba.