Stranica 1 od 1

Rastko Nemanjić, prosvetitelj???

PostPoslato: 26. Jan 2013., 18:08
od stojadinovicp
Rastko Nemanjić, rođen oko 1174., preminuo 1236.

Prosvetiteljstvo, (fr. Siècle De Lumières - u prevodu „era osvetljenih“, nem. Aufklärung), je evropski intelektualni pokret u 17. i 18. veku, čije su pristalice pokretači revolucionarnog razvoja u umetnosti, filozofiji i politici. Centralna ideja prosvetiteljstva je slavljenje razuma kao moći preko koje čovek shvata celi kosmos i poboljšava svoje životne uslove. Za glavne odlike racionalnog čoveka smatrane su: znanje, sloboda i sreća.

Biti prosvetitelj 5 vekova pre nego što je sam pokret nastao je isto kao biti astronaut ili java programer u 15-om veku... Nema veze, bitno je da svi mi to učimo kroz celo školovanje i danas svi mi to ZNAMO da je tako...

:piccard:
:censored:
:wall:
:pop:

Re: Rastko Nemanjić, prosvetitelj???

PostPoslato: 28. Jan 2013., 10:56
od perakojot
Pa ti u stvari ne vidis da je on TO biJo jos pre toliko godina. Tj. da je prednjacio ispred cele Evrope za 500 godina.
Kao sto i danas Srbija prednjaci u svemu ali to samo nece niko da nam prizna...

Zbogom pameti ... :piccard:

Re: Rastko Nemanjić, prosvetitelj???

PostPoslato: 29. Jan 2013., 20:52
od acobrx
Za ovo su najverovatnije krivi Amerikanci ili eventualno Evropska Unija. :lol: :timewarp:
Ako niste znali a ovaj podatak je lično od kapetana James T. Kirk da je Rastko išao vremenskom mašinom iz 13 u 18 vek znači ledilo... :censored: čovek je ipak prosvetitelj. :patrijarh: :pop: :pope: :piccard:
Najverovatnije ćemo ga videti u najnovijem nastavku Zvezdanih staza kako juri kroz kosmos a jure ga Klingonci :lovac:

Pozdrav svima. :ura:

Re: Rastko Nemanjić, prosvetitelj???

PostPoslato: 18. Avg 2014., 21:07
od Hrung
Čitali ste svi verovatno one priče o Svetom Savi koji ide i prosvećuje ljude. :pop: E, pa meni je najjača ona priča sa đavolom koji sadi krompir. Već je navedeno da je SS živeo od 1175-1236. Krompir je, koliko je meni poznato, a ja verovatno nemam pojma, pošto sam samo neuki ateista :twisted: , donet u Evropu posle Kolumbovog otkrića Amerike. A Kolumbo je otkrio Ameriku, ispravite me ako grešim, 1492. godine. I sami možete uočiti čudan paradoks. Ali, ko što već rekoh, ja sam samo neuko ateista. :twisted: