Stranica 1 od 1

Neobične vesti iz Severne Koreje

PostPoslato: 02. Dec 2012., 13:36
od Petrovic
Izveštaj severnokorejskog instituta, da je u Pjongjangu otkriveno skrovište jednoroga, samo je poslednji u nizu bizarnih tvrdnji koje su stigle iz ove izolovane zemlje. Nakon smrti lidera zemlje Kima Džong Ila prošle godine, mediji su pisali o tugovanju majke prirode, pa je tako navedeno da je golubica očistila sneg sa njegove statue, a da je jedna sova danima hučala. Govorilo se i o ždralu koji je obletao statuu preminulog vođe i pucanju leda kod sela u kojem se rodio Kim Džong Il.

Biograf Kima Džong Ila napisao je u knjizi da je preminuli lider mogao da kontroliše vreme svojim raspoloženjem. Takođe je tvrdio da je njegovo rođenje predskazano sa dve duge istovremeno i pojavom nove zvezde na nebu.
Kim Džon Il je navodno napisao 1.500 knjiga za tri godine i komponovao šest opera.

Takođe, Severna Koreja je prošle godine opravdala loš rezultat ženske fudbalske ekipe na Svetskom prvenstvu time što ih je navodno udario grom. Testiranjem je kasnije utvrđeno da je pet fudbalerki uzimalo steroide.

Blic

Re: Neobične vesti iz Severne Koreje

PostPoslato: 04. Dec 2012., 20:59
od MaxSterling
Ovaj kult ličnosti je blago rečeno bolestan.

Re: Neobične vesti iz Severne Koreje

PostPoslato: 07. Dec 2012., 00:01
od MarkoEkmedzic
A vrlo iskreno rečeno je prebolestan... oni su idolatriju podigli na sasvim novi nivo.

Re: Neobične vesti iz Severne Koreje

PostPoslato: 10. Maj 2013., 16:26
od Petrovic


Sjeverna Koreja - gladna djeca komunizma

Kako se živi u najzatvorenijoj i najtajanstvenijoj zemlji svijeta? Kako izgleda obožavanje dragog vođe? Zašto nema viceva ni automobila a postoji samo organizirana zabava? Kako izgleda najveći slet na svijetu sa 100.000 sudionika? Zašto stranci oko ruke nose posebne trake? Što je Tito poklonio narodu i vodstvu Sjeverne Koreje? Odgovore na ova pitanja pronađite u ovom dokumentarnom filmu.
Ekipa HTV-a imala je jedinstveni uvid u život ove izolirane države koja je u stalnom ratu s južnim susjedima, a čiji stanovnici ne znaju za raspad istočnog bloka, SSSR-a i promjena na svjetskoj sceni u posljednjih 20 godina.