Nauka, naučnici & farmaceutska industrija – istina i zablude


Nauka, naučnici & farmaceutska industrija – istina i zablude

Postod stojadinovicp » 24. Nov 2014., 18:26

http://balkankomuna.com/naucne-oblasti/medicina/nauka-naucnici-farmaceutska-industrija-istina-i-zablude/

Slika

Ovo su teme o kojima se pišu knjige, vode rasprave na profesionalnim konferencijama, i o kojima mi koji smo u struci provodimo ogromnu količinu vremena razmišljajući.
Mogu da vam predložim par izvora za početak. Ako vas zanima kakve malverzacije zaista postoje u farmaceutskoj industriji, kako se naučnici bore protiv toga, i koje su najveće realne prepreke koje trenutno stoje između “nauke kakva bi trebala da bude” i “nauke kakva jeste zbog uticaja kapitalizma” – pročitajte knjigu koju je napisao Ben Goldacre, “Bad Pharma.”

Mnogo informacija o tome kako farmaceutska industrija zaista funkcioniše, kako razmišljaju ljudi koji su deo te industrije, i kako i koliko o rezultatima razmišljaju naučnici koji rade za tu industriju možete naći na fenomenalom blogu Dereka Loua: http://www.pipeline.corante.com/

Čovek mnogo piše i o medicinskoj hemiji, što je previše teška tema za mnoge čitaoce. Ali ozbiljno vam preporučujem: preskočite hemijske postove (osim ako ste hemičar, onda će vam biti super zanimljivi), i pročitajte one koji se bave industrijom. Možete da dobijete veoma dobru ideju kako stvari stoje, i gde su trenutni problemi – sa REALNE tačke gledišta, bez izvrtanja ili ignorisanja činjenica.

NASTAVAK TEKSTA
Preveliki Velikorazumni Naukougodni Svemirskočajnični Zmajogaražni Ružičastojednorožni, Njegova Crnorupost, Pastrijarh Ćuftahije. {bezboznik.com, stojadinovic.net}
Slika
Korisnikov avatar
stojadinovicp
 
Postovi: 498
Pridružio se: 29. Jun 2012., 09:27
Lokacija: Aachen, Nemačka