Nova serija Kosmos


Nova serija Kosmos

Postod Petrovic » 18. Mar 2014., 16:37

Svetska premijera serije Kosmos 16. marta na domaćim kanalima
story.rs

Slika

Svetska premijera 16. marta od 20:55h na National Geographic kanalu podudaraće se s premijerom na Fox-u, što je čini najvećim globalnim događajem u istoriji kanala!


National Geographic je na nedavno održanom Komikonu najavio svetsku premijeru serije Kosmos: prostorno-vremenska odiseja, novog projekta izvršne producentkinje i scenaristkinje En Drujan i izvršnog producenta Seta Makfarlana. Serija će imati svetsku premijeru na National Geographic kanalu u 170 država i na 48 jezika. U SAD, kao i u mnogim drugim državama, premijera na National Geographic kanalu podudaraće se s premijerom na Fox-u, što je čini najvećim globalnim događajem u istoriji kanala.

Slika

Gledaoci u Srbiji moći će da gledaju premijeru serije Kosmos: prostorno-vremenska odiseja u nedelju, 16. marta u 20:55 na National Geogrpahic-u i na Fox-u. Serija će nastaviti da se emituje nedeljom u 20:55 na National Geographic kanalu.

Više od tri decenije nakon prvog prikazivanja serije Kosmos: lično putovanje, slavnog istraživanja univerzuma Karla Sagana, nova serija znači i novo putovanje prema zvezdama. Serija će prikazati kako smo otkrili zakone prirode i našli svoje koordinate u vremenu i prostoru. Daće život neispričanim pričama o herojskoj potrazi za znanjem i poslaće gledaoce u nove svetove, preko univerzuma, do vizije kosmosa u svoj svojoj veličini.

Slika

Set Makfarlan (Porodični čovek) je sarađujući s originalnim kreativnim timom Karla Sagana, izvršnom producentkinjom i scenaristkinjom En Drujan i koscenaristom i astronomom Stivenom Soterom, osmislio seriju od trinaest epizoda, u kojima se kombinuju drama, fantastika i zadivljujuća priroda. Serija će biti nastavak originalnog koncepta, ovenčanog nagradama Emi i Pibodi.


Ukoliko ste propustili premijernu emisiju u nedelju, 16. marta, ovde možete pogledati emisiju u celosti sa dodatnim engleskim titlovima.

Za one koji ne mogu izdržati do nedelje, 23. marta, ovde imate i sledeći nastavak.


Spisak emisija:

Cosmos: A Spacetime Odyssey: Standing Up in the Milky Way
Astrofizičar Neil deGrasse Tyson vas vodi kroz putovanje kroz kosmos i udiše legendarnoj televizijskoj seriji iz osamdesetih nov život (premijera, nedelja, 16. mart).

Cosmos: A Spacetime Odyssey: Some of the Things That Molecules Do
Neil deGrasse istražuje evoluciju prirodnom i veštačkom selekcijom, sa osvrtom na razvoj ljudskog oka (nedelja, 23. mart).

Cosmos: A Spacetime Odyssey: When Knowledge Conquered Fear
Vekovima su prirodne pojave pripisivane intervencijama boga. Neil deGrasse Tyson pokazuje kako je nauka u tome donela promenu (nedelja, 30. mart).
Petrovic
 
Postovi: 111
Pridružio se: 30. Avg 2012., 15:17