Stranica 1 od 1

Nova humanitarna akcija - predložite!

PostPoslato: 29. Sep 2012., 11:17
od NoodlyAppendix
Nakon uspešne akcije kupovine veš mašine u saradnji sa pouke.org, odlučili smo se da nastavimo sa dobrotvornim akcijama. Za početak, treba da odlučimo svrhu sakupljanja novca. Za sada su nam stigla dva predloga - Dom za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju u Kulinama i Prihvatilište za odrasla i stara lica u Kumodraškoj. Ako imate još neki predlog, molimo da to napišete. Za par dana, stavi
ćemo predloge na glasanje, kako bismo odlučili kome će ići prilozi i obavestićemo vas o detaljima (broj računa i sl.).

Dodatno, postoje predlozi da se organizuje sakupljanje i deljenje stare (ali očuvane) zimske garderobe koju bismo podelili onima kojima je potrebna, ali pošto nemamo prostorije u koje biste mogli da ih donosite, tako nešto bi se moralo organizovati na druženjima i sl.

Dakle, odvojite malo vašeg vremena i razmislite, kako i kome bismo najbolje i najefikasnije mogli da pomognemo.
Hvala

Re: Nova humanitarna akcija - predložite!

PostPoslato: 30. Sep 2012., 17:14
od Nikolic
Imam rođaku koja je radila u Kulini, i na osnovu njene priče upoznat sam da je situacija ranije bila katastrofalna (ne znam trenutno stanje - ranije im je trebala hrana, ćebad i posteljine). Takođe, obzirom da je Kulina daleko, daleko od očiju javnosti, smatram da joj je potrebnija pomoć. Prihvatilište u Kumodraškoj verovatno ima više načina da dođe do sredstava, zbog svoje lokacije.

Nisam siguran, ali ne bi me čudilo da su sledeći snimci upravo iz Kuline:


Re: Nova humanitarna akcija - predložite!

PostPoslato: 22. Nov 2012., 02:51
od miodragbb
Prvi put sa forumu ali mi se svidja isti a narocito ova tema.

Na medijima ste culi za retke bolesti. Iste su veoma skupe za lecenje obolelih a neke se cak nelece.

Moj predlog je da u saradnji sa "Nacionalnom organizacijom za retke bolesti Srbije", dogovore razlicite humanitarne akcije za prikupljanje sredstava za lecenje obolelih od retkih bolesti, a koja drzava finansira.

Razlog zbog cega predlazem isto je razlog sto je moja zena obolela od retke bolesti i prema osobama obolelih od istih a da su preko 18 godina, hranu je teze nabaviti a ista je jedini lek. Hrana se nabavlja u Madjarskoj najblize a naravno imaje i u evropskoj uniji.

Re: Nova humanitarna akcija - predložite!

PostPoslato: 28. Sep 2013., 23:11
od leprechaun
Samo razmišljam naglas pred svima vama ovde, ali šta se na kraju desilo sa onom akcijom "srce za decu" koja je pominjana u medijima? Da li da se tu pridružimo, možda?