Saudijska Arabija bez cenzure

Diskusije vezane za islam

Saudijska Arabija bez cenzure

Postod Petrovic » 22. Mar 2016., 14:55

Kamenovanja, amputacije i čupanje trepavica: Ovako izgleda život u 'najkrvavijoj' državi na svetu

Pet obešenih tela vise između dva krana za primer drugim građanima. Ne, ovo nije scena iz horor filma, to je svakodnevnica života u Saudijskoj Arabiji.

Slika

Njih petorica bili su banda pljačkaša, kojima su prvo odsečene glave, nakon čega su zakačeni da danima vise sa šipke između dva krana kao primer ostalima.

Ovo je jeziv primer šokantnih scena koje će biti prikazane ove nedelje u dokumentarcu 'Saudi Arabia Uncovered' (Saudijska Arabija bez cenzure) koji otkriva život u Saudijskoj Arabiji, jednoj od najkrvavijih država sa najviše tajni na svetu.

Slika
Javno odsecanje glave ženi koja je navodno ubila pastorku

Ovaj eksplicitan film sadrži i snimke žene koju policajci drže na podu pored puta i okrivljuju za ubistvo njene pastorke. Sabljom joj je presuđeno, a dok je ubijana žena je na sav glas vikala: "Ja to nisam uradila!" Ali niko nije hteo da je sluša.

Svi smo čuli o zastrašujućem režimu koji vlada u ovoj državi, ali ono što ovaj dokumentarac čini posebnim, je što je sve uhvaćeno kamerom.

Čop Čop mesto fatalnih egzekucija

Veliki trg Čop Čop u Rijadu, mesto je strašnih egzekucija koje svakodnevno zastrašuju svet.

Slika
Brutalnost na delu

Posebna brutalnost sprovodi se nad ženama. One bivaju gurane, bičevane i smatraju se građanima drugog reda.

Ipak, Saudijska Arabija ostaje jedna od najbližih saveznika Velike Britanije. Oni im prodaju oružje, oni njima naftu. Princ Čarls je imao brojne posete ovoj državi, a kad je umro kralj Abdula prošle godine, zastave na Vestminsterskoj palati bile su na pola koplja.

Čupanje trepavica, kamenovanje i amputacija

Čak i najmanja kritika režima, može vas dovesti do odsecanja glave, vešanja i javnog bičevanja. Verska policija nameće opasne moralne kodekse čije kršenje dovodi do fatalnih posledica. Bogohuljenje se kažnjava kamenovanjem na javnom trgu, krađa amputacijom, uvreda Islama sa deset godina zatvora ili čupanjem trepavica.Sve ovo se čini nestvarnim upravo zbog toga što strani novinari nemaju pravo da izveštavaju i snimaju bez nadzora.

Samo zahvaljujući hrabrim stvaraocima filma i demokratskim aktivistima iz Saudijske Arabije, istina je sada u etru.

Dokumentarac je baziran na šestomesečnom istraživanju i snimanju premlaćivanja i odsecanja glava.

Ovaj film razbudio je javnost i izazvao brojne kontroverzne reakcije, kao što je nekad i filmska priča o pogubljenju saudijske princeze i njenog ljubavnika pre 36 godina.

"Hrišćanima treba odseći glave!"

Film nas uvodi u svet mržnje koja je usmerena ka drugim religijama, a postoji u saudisjskim školama. Jedan od tajnih snimaka prikazuje dečaka koji u školi na času izgovara: "Hrišćani treba da budu kažnjeni i da ih uopšte ne bude. Treba da im se odseku glave!".

Učenici svoju versku netrpeljivost usmeravaju takođe i ka Jevrejima i šiitima, govoreći da su oni bogohulnici.Inače, smrtna kazna može da se izrekne za delo ubistva, silovanja, krađe, upotrebe droge, preljube, vračanja i obično se počiniocima odsecaju glave, budu kamenovani ili streljani na javnim mestima.

Policija nemilosrdno sprovodi svoju militantnu verziju islama, poznatu i kao vehabizam. Zvanični naziv verske policije je Komitet za promociju vrlina i prevenciju protiv poroka.

Trejler kontroverznog filma:


Izvor: Blic, Daily Mail
Petrovic
 
Postovi: 111
Pridružio se: 30. Avg 2012., 15:17