Testirajte svog lekara

Moderator: Muramasa


Testirajte svog lekara

Postod Nikolic » 13. Jul 2012., 06:49

Zakonom o zdravstvenoj zaštiti u Srbiji propisano je da svaki stanovnik treba izabrati svog ličnog lekara. On se može promeniti, ukoliko pacijentu iz bilo kog razloga ne odgovara. Obzirom da su se razne homeopate, makrobiotičari, akupunkturolozi, rekonektičari i ostali od donošenja pravilnika uspešno ubacili u zdravstvene ustanove (pomenuću samo Basaru Popović homeopatu u pedijatriji doma zdravlja Novi Sad), postoji mogućnost da se i vaš izabrani lekar opredelio za ovakvu vrstu dodatne, ili možda osnovne delatnosti.

Idući put kada budete bili kod svog lekara, upitajte ga šta misli o reikiju, homeopatiji, rekonekciji, duhovnoj medicini, uopšte alternativnim metodama lečenja. Obratite pažnju da pitanje postavite neutralno, tako da se iz njega ne može nazreti koji odgovor bi želeli da čujete. Ukoliko se doktor izrazi negativno, obavezno obrazložite zbog čega ste postavili pitanje, kako ne bi došao u iskušenje da nauči alternativne metode lečenja (kad su već toliko tražene), i tako poveća svoju zaradu. Ukoliko se izrazi pozitivno, promenite ga, i u upitniku kojim ga menjate u polju za opis razloga obavezno navedite "zbog nadrilekarstva - vere u delotvornost reikija" ili nešto slično. To bi trebalo demotivisati i njega, ali i ostale.

Znam da je ovo mali korak, ali tako se nadrilekari udaraju tamo gde ih najviše boli. Nenad Roso & co se ne bi bavili prevarama, bez monetarne motivacije (posle me još pitaju zbog čega podržavam Venus projekat).

Moja doktorka je na pitanje odreagovala (politički) neutralno. Rekla je da nema nikakvo mišljenje. Nakon što sam joj napomenuo da bih promenio doktora da se izrazila pozitivno, prasnula je u takav smeh, da je njeno mišljenje odjednom postalo očigledno.
Nikolic
 
Postovi: 167
Pridružio se: 05. Jul 2012., 06:50