Stranica 1 od 1

How to talk to a Christian

PostPoslato: 13. Nov 2013., 12:42
od stojadinovicp

Re: How to talk to a Christian

PostPoslato: 15. Maj 2014., 22:03
od Milentijevic
Заиста је невероватне податке изнео говорник о смртности деце у свету. Морам да признам да нисам имао појма да ствари стоје тако лоше. 9.000.000 деце млађе од 5 година умире сваке године... Хиљаду на сат, дакле сваких пар секунди умре по једно дете млађе од 5 година. То је горе од било какве кланице. Деца нон стоп умиру у мукама упркос чињеници да се родитељи моле богу за њихово оздрављење. Брижним родитељима он "одговара" тако што им оставља непреболну рану док год су живи.

Не знам да ли међу форумашима има родитеља. Ја имам троје деце. Мислим да сваки нормалан и здрав родитељ не може да не доживи трауму када му се дете озбиљније разболи или повреди, или када доживи неки стрес, разочарење и томе слично. Да ли ико уопште може да замисли какву трауму до краја живота осећа родитељ који је изгубио дете? По сведочанству оних који су то доживели неутешни бол не престаје никада.

Говорник је савршено у праву када каже да бог који би то дозволио или заправо не може ништа да уради како би то спречио, или га није брига. Или је немоћан, или зао.

Хришћани, муслимани итд. су потпуно у праву кад кажу да бог није нити немоћан, нити зао. Једино греше када кажу да он постоји.

Ово аудио би требало да чују родитељи-верници... Односно ово би требало да чују сви родитељи. Мислим да би на следећем попису број атеиста значајно порастао.