Stranica 1 od 1

Vaša mišljenja?

PostPoslato: 09. Jul 2012., 17:24
od ubuntuFilm koji je snimljen 1996 godine..

Re: Vaša mišljenja?

PostPoslato: 10. Jul 2012., 07:48
od perakojot
1. Ovo je film
2. Film je umetnicka kreacija
3. U umetnickoj kreaciji do izrazaja dolazi umtnikova masta
4. Umetnikova masta moze sebi da dozvoli da napise (rezira, snimi, nacrta ...) sta zeli.

A sto se tice postavljenog video klipa, pa naravno da ce svi vernici da poveruju u to sto vide.
Ako veruju u stap koji se pretvara u zmiju, ozivljavanje mrtvih i sl, nije cudo sto veruju i u ovo.

Re: Vaša mišljenja?

PostPoslato: 10. Jul 2012., 13:47
od MarkoEkmedzic
Jašta, a za CIA-u je radio i Žil Vern, kada je pisao o putu na Mesec, ili u dubine okeana.

Pošto se to i desilo u budućnosti, jasno je da je to rad vrhunskog špijuna!

Ako kažem da nas narednih godina čekaju novi ratovi za resurse, i to na Bliskom Istoku, da li sam time agent, prorok, ili samo neko ko realno sagledava stvarnost?

P.S. Uzgred, niko nije OKRIVIO muslimane, već su okrivljeni islamski fundamentalisti koji su napade od 11. septembra i izvršili.

Re: Vaša mišljenja?

PostPoslato: 10. Jul 2012., 16:57
od MaxSterling
MarkoEkmedzic je napisao:P.S. Uzgred, niko nije OKRIVIO muslimane, već su okrivljeni islamski fundamentalisti koji su napade od 11. septembra i izvršili.


Nisu oni okrivljeni, oni se sami ponose svojim akcijama.

Re: Vaša mišljenja?

PostPoslato: 10. Jul 2012., 18:48
od Nikolic
Magazin Skeptik posvetio je čitavo izdanje teoriji zavere o napadima 11 septembra. Žalosno je što su (prvenstveno pod uticajem Zeitgeist i Zeitgeist Addendum filmova) mnogi ovo prihvatili bez rezerve.

Re: Vaša mišljenja?

PostPoslato: 11. Jul 2012., 12:31
od MarkoEkmedzic
Da, zloupotrebljava se inače vrlo značajna ljudska osobina, a to je radoznalost.

Zdrava doza skepticizma je naravno uvek poželjna, ali u svemu pronalaziti teorije zavere, i pored jasnih pokazatelja da je u pitanju priznati teroristički cilj, stvarno je preterano.

A opet, to se ne može sprečiti... ljudska mašta može svašta...

Re: Vaša mišljenja?

PostPoslato: 14. Jul 2012., 12:24
od BubaEliminator
Naravno i ovaj pokušaj dokaza ispravnosti islama kao religije je povrgnut. Well to Hell Hoax koga zanima.


Re: Vaša mišljenja?

PostPoslato: 14. Jul 2012., 15:26
od stojadinovicp
BubaEliminator, molim te procitaj: Postavljanje youtube klipova.

Re: Vaša mišljenja?

PostPoslato: 14. Jul 2012., 19:34
od BubaEliminator
stojadinovicp je napisao:BubaEliminator, molim te procitaj: Postavljanje youtube klipova.


Procitao :sorry:

Re: Vaša mišljenja?

PostPoslato: 14. Jul 2012., 20:05
od stojadinovicp
:banana: :vitez: :ura:

nije nikakav problem, samo me mrzelo da ispravljam toliko

Re: Vaša mišljenja?

PostPoslato: 15. Jul 2012., 18:10
od BubaEliminator
Ovo je misljenje jednog o nama

http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=46074

Re: Vaša mišljenja?

PostPoslato: 15. Jul 2012., 18:43
od stojadinovicp
debil...

Re: Vaša mišljenja?

PostPoslato: 15. Jul 2012., 19:21
od MarkoEkmedzic
I to teški...

Kao prvo, ateista kategorički ne tvrdi da bog ne postoji, već ateista jednostavno ne veruje ni u jednog boga... zato što nema dokaza koji bi ukazali da bog postoji.

Zapravo, ateisti bi jako voleli da se ispostavi da bog postoji, jer bi ga onda rado priupitali ponešto o kontradiktornostima učenja o njemu, i sveta koji je navodno stvorio.

Doduše, ostaje pitanje koji bi se to bog pojavio... starozavetni Jahve, dobroćudni novozavetni, mizogini Alah, kulijana Višnu, slobodoumni Manitu, ili (napokon!) neko od onih grčkih, rimskih ili nordijskih božanstava, koja tako dobro razbijaju negativce u holivudskim blokbasterima.

Znači, bog nije dekica sa belom bradom, što jel'te ateisti tripuju, nego je to "samo" stvoritelj sveta i svega na svetu... ah, pa da, već vidim kako smo pogrešili.

Ali OK, napredak je u tome što ovaj tupan makar prihvata da se desio Veliki prasak. I to je nešto, mada ga tumači pogrešno... što je očekivano. Univerzum nastao iz čestice... joj... :piccard:

Dalje, koleričnom Adnanu je dokaz nelogičnosti ateizma to što ateista ne prihvata iskaze bez valjane argumentacije, posebno kada se tiču tako jakih tvrdnji, kakva je ona o bogu stvoritelju i upravitelju svega.

Uz malo natezanja, uspeo je ipak da dođe nadomak istine, ali mu je teško da je prihvati. Sam kaže, "Što će reći da je ljudsko biće samo produkt vlastitog mozga i njegovih fizičkih funkcija, i prema tome samo jako razrađena i napredna biološka mašina. To predpostavlja i nedostatak same svrhe ljudskog postojanja, i postavlja ga na nivo slučajnosti. To znači, i da su sve ljudske ideje i koncepti, pa i oni o moralu i etici, ili pak sami zakoni ili bolje rečeno opravdanje svih zakona, samo proizvod ljudske mašte i mozga i nepostojeće van ljudskog uma. Što znači, da moral za primjer, sam po sebi ne postoji van ljudi pa i ne postoji stvarna smisao za njegovu implementaciju ili čak prihvaćanje."

Bravo Adnane, ima nade za tebe!

Naravno da smo proizvod fizičkih funkcija, tj. prirode, i jesmo donekle napredna biološka mašina, makar kada je u pitanju razvijenost mozga.

I opet je u pravu, moral i etika jesu proizvod ljudske svesti i razmišljanja, i postoje apsolutno nezavisno od ma kog verskog koncepta.

Dobro, onda je zastranio, i "objasnio" da su nacizam i komunizam proizvod takvog razmišljanja, ali kada funkcionišeš pod stereotipima da su svi ateisti komunisti, i da su nacisti bili ateisti (što je sve, samo ne istina), lako je napraviti takvu principsku grešku. :siroma2:

Ah da, naravno da je naglasio i da ateisti duhovnost traže u halucinogenima... on bi morao da zna šta je to, nema veće droge od verskog dogmatizma, ha? :shock:

Poslednji ekser u kovčeg ateizma, Adnan hrabro zadaje tvrdnjom, "Evolucija nije uspjela nadoći na odgovor za nastanak religije i duševnosti kod ljudi, čak i kod tkz. pećinskog čovjeka, kada ga nema kod nijednog drugog poznatog bića"

Adnane... sinko... religioznost kod pećinskog čoveka nije tema kojom se evolucija naročito bavi, ali hajde-de, da pojasnim... opali grom, spali drvo, i pećinski čovek naravno pomisli da je neka viša sila izvela to čudo. Stegne zima, posmrzava se sve živo, i naš pećinko pomisli da nneka viša sila određuje kad se živi a kad mre... mis'im, nije baš znao mnogo o nagibu Zemljine ose i godišnjim dobima, pre 50.000 godina. Padne kiša, nabujaju reke, cvetaju biljke, prijatelj pogine u lovu, onaj iz susedne pećine stalno lovi najdeblje veprove, rođaku Urgh-Kraughu žena rađa samo sinove, deda obnevideo, mesec ga čudno gleda sa neba, itd., sve su bili dovoljni razlozi da se poizmišljaju čitavi panteoni zaduženi za sve radnje, dešavanja, doba i eventualije... kao multipraktik Leatherman klešta ili švajcarski vojni perorez. Za svakog ponešto, za svaki problem rešenje!