Милански Едикт (Edict of Milan)

Diskusije o religiji za koje još uvek nema odvojene kategorije ispod

Милански Едикт (Edict of Milan)

Postod perakojot » 17. Jan 2013., 09:44

Pravo je hriscana da obelezavaju svoje praznike ali to ne sme da radi drzva !!!

Милански едикт је законски акт који је донео цар Константин Велики, а којим је проглашена верска равноправност и престанак гоњења хришћана које је трајало три стотине година. Проглашен је у Медиолану (данашњи Милано) 313. године. Њиме хришћанство није постало државна религија, нити је било привилеговано, али им је дозвољено да могу јавно да исповедају своју веру а да за то не сносе никакве последице.

http://www.edictofmilan2013.com/milanski-edikt/

I dokle smo dosli 17 vekova kasnije ?
Tzv sekularna drzava koja slavi relgijske praznike? Uvodi veronauku u skole? Protivi se ostvarivanju elemantarnih prava?
Razmisljao sam da prisutvujem nekim od desavanja zbog kuturnog i istorijskog konteksta ali cu odustati zato sto ce organizator (drzva) opet centralno mesto posvetiti svestenicima i indoktrinaciji.

http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/Napravicemo-svehriscansku-proslavu.sr.html
Култура
ИНТЕРВЈУ: Радослав Павловић, саветник председника Србије
Направићемо свехришћанску прославу


Имамо већ договор са Министарством просвете и науке да се одржи неколико тематских часова у основним и средњим школама. Да се ђаци подуче основним појмовима о хришћанству, Константину Великом, Лактанцију, светој Јелени, основним хуманистичким елементима хришћанства, о томе како гласи посланица. У простору у којем је незнање апсолутно, хајде да покушамо да у ових 10 месеци поставимо основна знања народу коме је ова прича кроз наставу и уџбенике до сада била ускраћена.

Babe i zabe, nauka i hriscanstvo ... "neznanje apsolutno", pa da ga jos vise zabetoniramo ..

Други циљ је да прославу учинимо свехришћанском и укажемо на друго лице ове „дивље, примитивне, недорасле и необразоване земље, земље која убија, пали, уништава, и етнички чисти”

Drzava organizuje SVEHRISCANSKU proslavu ?!?! Sekularna drzava.
Nema drugog lica dok god se ne budu omogucila elementarna prava svih.
Naukom napred!
Korisnikov avatar
perakojot
 
Postovi: 171
Pridružio se: 02. Jul 2012., 06:51