Dr Andrija Šrek Povodom otkazivanja Parade ponosa

Diskusije o javnim saopštenjima udruženja građana "Ateisti Srbije"

Dr Andrija Šrek Povodom otkazivanja Parade ponosa

Postod stojadinovicp » 15. Okt 2012., 11:27

link ka saopštenju

Povodom otkazivanja Parade ponosa, imam potrebu da konstatujem nekoliko stvari.

Smatram da to nije dobro. Postoje dva problema – manji i veći.

Manji problem je ako je država ustuknula pred najavom nasilja i time pokazala da je nesposobna da se nosi sa huliganima i obezbedi ravnopravnu, Ustavom zagarantovanu zaštitu svim građanima ove države. Ova varijanta ide na ruku primitivcima i neobrazovanim huliganima, jer oni na taj način, uz javnu podršku Srpske pravoslavne crkve koriste to što im je pružen “mali prst” a oni će zgrabiti ne samo njega nego i celu ruku, pa i više od toga (državu).

Drugi, mnogo veći problem je ako, zapravo, i sami političari misle isto kao gore navedeni primitivci i huligani. Onda nade nema.

Opravdanje da će dopuštanje parade “bolesnih i izopačenih” dovesti srpsku državu i narod u opasnost od propasti i izumiranja gubi svaki smisao ako znamo da se, recimo, veliki Prajd karneval svake godine održava u glavnom gradu Nemačke, Berlinu, da je to veseo događaj koji privlači ne samo pripadnike LGBT populacije nego je atrakcija za sve. A nešto ne vidim da nemačka država i narod propadaju, naprotiv – najjača je to država u Evropi, trenutno.
Još nešto. Vaistinu se ne može očekivati da u ovoj zemlji prvo godinu dana popovi budu glavni gosti na političkim i estradnim manifestacijama, da osveštavaju državne firme i institucije, da se iz državih novaca finansiraju horde besprizornih i primitivnih navijača i onda – hop, haj’mo na Prajd. Ne, klima tolerancije prema različitima od nas treba da se gradi tokom cele godine kroz, pre svega, edukaciju o tome šta je savremena nauka dokazala o tome šta homoseksualnost jeste a šta nije, gde je mesto crkve i religije u savremenom društvu, kao i učenju o principima tolerancije prema onima koju su na bilo koji način drugačiji, a ni na koji način nas ne ugrožavaju.

Dr Andrija Šrek
Član UO Udruženja Ateisti Srbije
Preveliki Velikorazumni Naukougodni Svemirskočajnični Zmajogaražni Ružičastojednorožni, Njegova Crnorupost, Pastrijarh Ćuftahije. {bezboznik.com, stojadinovic.net}
Slika
Korisnikov avatar
stojadinovicp
 
Postovi: 498
Pridružio se: 29. Jun 2012., 09:27
Lokacija: Aachen, Nemačka