List JKP GSP “Beograd”

Diskusije o javnim saopštenjima udruženja građana "Ateisti Srbije"

List JKP GSP “Beograd”

Postod stojadinovicp » 17. Okt 2012., 19:30

link ka saopštenju

List JKP GSP “Beograd”, strana 12.
Glavni i odgovorni urednik lista JKP GSP “Beograd” Ljiljana Ilić


Poštovana gđo Ilić,

Zahtevamo da se u najkraćem roku prekine sa neustavnom i diskriminirajućom praksom nametanja pravoslavlja svim zaposlenim građanima u GSP-u kroz vaš časopis.

GSP nije pravoslavno preduzeće, niti pripada samo pravoslavnim građanima koji u njemu rade. Kao i ostatak državnih firmi, i GSP je, prema Ustavu Republike Srbije, sekularan i kompletno odvojen od svih crkava i verskih zajednica.

Ubacivanjem sekcije “Pravoslavlje” u svoj časopis, GSP diskriminiše sve zaposlene koji nisu pravoslavne veroispovesti i nameće pravoslavlje kao jedinu ispravnu i gradsku religiju. Time je prekršen Zakon o zabrani diskriminacije, ali i najviši pravni akt Republike Srbije, njen Ustav.

Napominjemo da je nametanje pravoslavlja protivno članu 11. Ustava Republike Srbije. Preduzeće GSP nije fizičko lice i, samim tim, nije zaštićeno članom 43. Ustava RS kojim se definiše pravo pojedinca da slobodno praktikuje svoju veru. Naprotiv, u potpunosti podržavamo pravo svakog građanina, bilo da je zaposlen u GSP-u ili ne, da privatno praktikuje svoju veru, slavi slavu i drugo.

Obaveštavamo Vas da ćemo, ukoliko u roku od 14 dana od prijema ovog pisma ne dobijemo potvrdan odgovor povodom prekida neustavne i diskriminirajuće prakse nametanja pravoslavlja kroz časopis, biti u obavezi da povodom ovog kršenja Zakona i Ustava Republike Srbije pokrenemo pravne postupke pred nadležnim sudskim organima.

Iskreno se nadamo da ćete postupiti ispravno, po zakonu, i da ćete pomoći da Ustav Republike Srbije ne bude samo mrtvo slovo na papiru.

Srdačno,

Predrag Stojadinović u ime Udruženja građana “Ateisti Srbije”
Preveliki Velikorazumni Naukougodni Svemirskočajnični Zmajogaražni Ružičastojednorožni, Njegova Crnorupost, Pastrijarh Ćuftahije. {bezboznik.com, stojadinovic.net}
Slika
Korisnikov avatar
stojadinovicp
 
Postovi: 498
Pridružio se: 29. Jun 2012., 09:27
Lokacija: Aachen, Nemačka


Re: List JKP GSP “Beograd”

Postod MarkoEkmedzic » 17. Okt 2012., 19:55

Znači...neverovatan je nivo sujeverja među Srbljem... uz neizbežne horoskope u svim dnevnim i nedeljnim novinama, sada kreću i agresivni izvodi iz crkvenog kalendara.

Naravno, nema govora da stoje i praznici islamske zajednice, rimokatolika, protestanata, jevrejske zajednice, ili... ma ne d'o bog... neko spominjanje kakvoga naučnika ili inženjera sa doprinosom na polju vozila ili saobraćaja... mis'im, koji moj bi to bilo u listu GSP-a, kad je njihova delatnost usko vezana za crkvu.

Napokon, to se lako da zaključiti po broju putnika koji se krste u vozilima GSP-a kada prolaze pored kakve crkve, ili po uobičajenim izjavama putnika u špicu - "Bože, daj samo da stignemo živi!"
http://www.casovi.in.rs

Ateista ne veruje niti u jednog boga, ali zato čvrsto veruje u potrebu da društvo postane sekularno, samim tim i napredno i nadasve humano

Slika
Korisnikov avatar
MarkoEkmedzic
 
Postovi: 639
Pridružio se: 28. Jun 2012., 22:50
Lokacija: Beograd, Srbija