i karleusa je ateista | Forum

Topic location: Forum home » Generalno » Generalno
Message #2
ovo je za
priceless
Message #3

E kad i ova praznoglava ne veruje u bajke....onda vernici stvarno treba da se ubiju LOL

Btw, sto se koristi engleskim kad je glupa.Nisu ljudi lose preveli, nego je ona lose napisala. "God fucked me" se lepo prevodi "Bog me jebao"...ako je htela da napise da je bog SJEBAO onda se kaze "Gog fucked me UP". :)

Message #4
divan sažetak Aleksandre.kako si izvukao rezime i odakle ti ideja da vera u boga ima veze sa iq

pretpostavljam da si čuo za Hajzenberga.vidiš,on je rekao

prvi gutljaj iz čaše prirodnih nauka načini te ateistom ali na dnu čaše,čeka te bog. ako ipak nisi siguran ko je on

http://sr.wikipedia.org/...B1%D0%B5%D1%80%D0%B3
The Forum post is edited by Velizar Podravčanin Feb 25
admin
Message #5
Quote from Velizar Podravčanin ako ipak nisi siguran ko je on

ako pak nisi siguran koji si grešku napravio: argumentum ad verecundiam
Message #6
ne,ja ne želim da kažem da bog postoji time što sam citirao Hajzenberga,pogrešio si (vidjao sam i ranije ovakve tvoje komentare na forumu,hiperlink za wikipediju ali ne zameram,kasno je pa možda nisi pažljivo čitao a možda ni ja nisam bio dovoljno jasan)

samo sam hteo da kažem da postoje i,nazovimo ih-inteligentni ljudi- for the sake of argument tj. da verovanje ili neverovanje nije stvar iq-a

da li se slažemo
admin
Message #8
Quote from Velizar Podravčanin samo sam hteo da kažem da postoje i,nazovimo ih-inteligentni ljudi- for the sake of argument tj. da verovanje ili neverovanje nije stvar iq-a da li se slažemo

I Da i Ne.

Da jer znamo za compartmentalization, dakle znamo za činjenicu da ljudi u jednoj situaciji budu savršeno racionalni a u drugoj totalno neracionalni.
A ne jer jednostavno ne možeš da dokažeš negativ, a to je da li bi njihov IQ bio veći da nisu indoktrinisani od malih nogu...

Inače, jesam pogrešio kada sam rekao da je argumentum ad verecundiam, na to me je navela činjenica da si deklarisan kao pola-pola... ali da, to je moja greška...

Drugo, sam IQ kao takav mi je neprihvatljiv jer nikako nije adekvatno merilo "pameti".

Treće, Aleksandar nigde nije izvukao korelaciju sa IQ-om, već je samo rekao da kada Jelena, koja je po njemu "praznoglava", uspela da se oslobodi verovanja u tako besmislene bajke, da je onda tužno što mnogi drugi nisu. Ne znači da je rekao da su svi ostali gluplji ili slično.

The Forum post is edited by Predrag Stojadinović Feb 26
Message #9
pa sad... rekao je E kad i ova praznoglava ne veruje u bajke....onda vernici stvarno treba da se ubijuLOL

ako ovo nije korelacija sa iq-om onda stvarno ne znam šta je

još nešto... tužno što mnogi drugi nisu,što ti navodiš i LOL na kraju njegovog posta su dobar primer za nepostojanje korelacije

The Forum post is edited by Velizar Podravčanin Feb 26