Slobodna volja - GENIJALNO! | Forum

Topic location: Forum home » Za vernike » Pouke
Pages: 1 2 3 4 »
admin
Message #1
Genijalno objašnjen debilizam o slobodnoj volji i tome da bog "ne sme" da se pokaže jer bi time "uništio" slobodnu volju... Bolest...

Message #2
Kao prvo Predraze, ne treba nesto da bude genijalno da bi objasnilo neki debilizam. Ako je ucenje o slobodnoj volji stvarno debilizam, zasto mi onda nisi odgovorio na tvom sajtu, nego si mi obrisao komentar i banovao me? Da nije zato sto nemam argumente? Ili sam vredjao mozda? Ali to sad kakav si ti covek nije ni bitno i ne tice se ove teme, tako da necu o tome. 

Ovaj crtani film koji ti uzimas kao argument protiv slobodne volje ima toliko gresaka i pogresnih shvatanja, da je potrebno da se gotovo svaki deo promeni da bi bar nesto bilo ispravno. 

Kao prvo, svodi Boga na nivo coveka (ili konkretno vatrogasca), i samim tim ga ogranicava. Takodje nije mi jasno sta predstavlja pozar, a sta zgrada u ovom klipu. Da li pozar predstavlja ovozemaljsku smrt, ili onu posle ovozemaljske koja vodi u nistavilo, ili mozda predstavlja pakao? I na osnovu cega covek u pozaru treba da veruje da su tu vatrogasci? Mozda na osnovu logike? Ako je tako zasto onda vatrogasci ne zakljuce da na taj nacin on veruje u njih i ne krenu da ga spasu? A opet ako veruje na osnovu logike (ili sto je cuo sirenu :D) to opet nije slobodna vera. A ako na neki nacin opet veruje slobodno, kako ce taj vatrogasac znati da li covek koji je u vatri veruje u njega? 

Kao sto vidite, ovaj klip je prepun nelogicnosti, i zaista nije tesko videti da je odnos coveka i Boga mnogo komplikovaniji od 2 minuta crtanog filma. Ali opet, pokusacu da vam pokazem na koji nacin bi ovaj klip mogao da se priblizi istini, makar koliko toliko.

Recimo da je zgrada koja gori svet, a vatra konacna smrt (smrt koja nastupa posle ovozemaljske smrti i koja vraca coveka u nistavilo). Ovo donekle i ima smisla, ali pretstavljati Boga kao vatrogasca je besmisleno jer ogranicava Boga i zato necu koristiti tu simboliku.  Dakle od Boga se ocukuje da on spase coveka od konacne smrti ili kako je ovde prikazano pozara. Zasto je u ovom trenutku bitan elemenat slobode? Zasto Bog ne bi prosto uleteo i zgrabio coveka bez reci i odveo ga u Svoju zajednicu ljubavi? Zato sto bi u tom slucaju Bog bio lutkar, a mi bi bili marionete Njegove volje. Dakle na coveku je izbor hoce li da zivi sa Bogom. Od nas se ocekuje pokret, ocekuje se da krenemo ka spasenju, da krenemo ka vratima iz zgrade koja gori. Hristos je Svojim dolaskom rascistio put od vatre smrti i omogucio coveku da samo ukoliko zeli podje tim putem. Bog je Svoje uradio, ugasio je vatru koja je blokirala izlaz iz smrti, sada je sve na nama. Ako zelimo mozemo da verujemo da je tako i da rascistimo dim koji ogranicava coveka da vidi dalje od svog nosa. Ako ne zelimo, opet nas izbor. Ako biras da ostanes u toj vatri izvoli pa ostani, ti odgovaras za sebe. Dakle Bog ne ceka od nas da mi ispunimo uslov time sto cemo slobodno da verujemo pa da nas spasava iz pozara. On je rascistio onu vatru koja nas je ogranicavala (a to je smrt) Svojim vaskrsenjem, i time nam otvorio vrata spasenja. Na nama je hocemo li ici kroz ta vrata ili ne.

Neki ce da postave pitanje: Pa zar nije bolje da svi budu spaseni, nego da svi budu slobodni a samo neki spaseni? Ja cu iste takve da pitam: Da li je bolje ziveti jedan dan kao slobodan covek ili deset godina kao rob? Za mene je naravno bolje ziveti kao slobodan covek, jer mi to ne porice mogucnost spasenja, vec cak i daje ispunjenje mome spasenju. Znam ja da je coveku tesko da bude slobodan zato sto sloboda zahteva i odgovornost. I zato covek uvek trazi dokaze, hoce Boga koji ce da ga natera da veruje, da mu da uputstvo kako da se spasi, sta da radi. I zato se Hriscanstvo razlikuje od drugih religija. U Hriscanstvu se covek ne zrtvuje za Boga, vec Bog za coveka, i na taj nacin mu daruje istinsku slobodu.

The Forum post is edited by Zoran Pandobranski Feb 14
Message #3

Quote from Zoran Pandobranski On je rascistio onu vatru koja nas je ogranicavala (a to je smrt) Svojim vaskrsenjem, i time nam otvorio vrata spasenja. Na nama je hocemo li ici kroz ta vrata ili ne.

Dobro bre, jel ti uopšte znaš šta pričaš??? On kao svemogući mora da vaskrsava i nama da otvara neka vrata spasenja, kao da smo mi stvoreni prokleti i svima nam treba spas... Pitaću te samo zašto bog koristi takav model priče jer je neverovatno glup... Vidjao sam niskobudžetne filmove sa boljim idejama...

Quote from Zoran Pandobranski Neki ce da postave pitanje: Pa zar nije bolje da svi budu spaseni, nego da svi budu slobodni a samo neki spaseni? Ja cu iste takve da pitam: Da li je bolje ziveti jedan dan kao slobodan covek ili deset godina kao rob?

Hahahahahahaha ovo je u fazonu kad bi me profesor iz matematike pitao:"pa zar nije bolje da upotrebiš pitagorinu teoremu za taj zadatak?" a ja mu odgovorim:"da li je bolje kupovno mleko ili sveže izmuženo?" hahahahahaha...

Svako ko ume da ceni život izabrao bi tih deset godina ropstva, a ti sa tvojim danom izvoli proživi ga već jednom, pa idi tamo gde te taj neko prihvata, spašava... ja od kako sam se rodio živim u "robovlasničkoj" državi, živeću i dalje, ne bih menjao ovaj život za samo jedan dan života u Švedskoj, Švajcarskoj, Bahamima pa da bacim kašiku... Čak se i ja zovem Slobodan, pa se ne ložim toliko na tu priču o slobodi koliko svi vi, jedno je mesto gde si neograničeno slobodan, u svojim mislima, a da li ti bio u zatvoru, u okovima ili šta ti ja znam gde, to je potpuno irelevantno dok si živ, splet okolnosti ti može svašta prirediti, a život je jedan.

I kad si već pomenuo slobodnu volju? Čemu širenja hrišćanstva, pokrštavanje pagana, čemu veronauka u školi?

Da sam se rodio na pustom ostrvu i odrastao bez ikakvog znanja (nametnutog) o bilo čemu, verovatno bih po tebi i onom gore imao pogrešnu slobodnu volju??? Tj. ne bih ga prigrlio, uhvatio za ručicu i odskakutao iza tih tvojih vrata tamo negde kada za to vreme dodje...

P.S. Crtani je slobodna volja autora i ne može imati grešaka i pogrešnih shvatanja, naša je slobodna volja hoćemo li oceniti film kao Predrag ili ćemo ga oceniti kao ti...
I pošto se bog žrtvuje za čoveka, neka se žrtvuje za mene, imam rak i ne bih da umrem u 23 godine...
Znam da vi komunicirate sa njim i nema veze što ja ne verujem u njega, znam da se vi molite i za duše nas nevernika da budu spašene, pa čisto ono kao pitaj ga za mene, da se ne drndam baš sa hemoterapijama, ako može da me izleči, ali da ne moram da ljubim tamo neke prašnjave ikone ako može i kad umrem u 90. godini može slobodno da me pošalje u ništavilo, pakao, ma gde god hoće, spreman sam na tu kaznu...

The Forum post is edited by Slobodan Stamenković Feb 14
Message #4
Један православан виц :

Десила се велика поплава у једном граду.
Сви се људи организовали и полако напуштају град а један Пеђа је седео на једном гумну и чекао. Приђу му неки људи са чамцем и потерају га да крене са њима. "Не, нека хвала, мене ће Бог да спаси, Он ће ми помоћи". Исто се десило када су још два пута долазили добри људи да му помогну. "Не, мени ће Бог да помогне, хвала Вам".

Сви се евакуишу, надође још већа вода и овај одважни младић се удави ...

"Оде горе" код Бога и пита га. "Добро Боже, па зашто ми ниси помогао, ја сам чекао да ми помогнеш ?"

"Е мој драги Пеђа, рече Бог, ја сам ти неколико путао слао чамац да се спасеш, а ти си одбио."

Edit

Свака сличност ... је случајна.   ;)

The Forum post is edited by Агапије Feb 14
Message #5

Quote from Агапије "Е мој драги Пеђа, рече Бог, ја сам ти неколико путао слао чамац да се спасеш, а ти си одбио."

Znači ipak je bog lutkar??? :D
Message #6
Quote from Slobodan Stamenković Znači ipak je bog lutkar??? :D

Ако си на основу једног вица закључио да Бог јесте стварно луткар онда нека буде тако.  ;)

У вицу се не говори о Богу, него о човеку и његовом погрешном схватању живота, Бога, и себе ...

Message #7
Quote from Slobodan Stamenković Dobro bre, jel ti uopšte znaš šta pričaš??? On kao svemogući mora da vaskrsava i nama da otvara neka vrata spasenja, kao da smo mi stvoreni prokleti i svima nam treba spas... Pitaću te samo zašto bog koristi takav model priče jer je neverovatno glup... Vidjao sam niskobudžetne filmove sa boljim idejama...
Bog nista ne mora, on to radi zato sto hoce. Mi nismo stvoreni prokleti, mi smo stvoreni sa ciljem da zivimo u zajednici sa Bogom. Tu zajednicu je Adam odbio i aktivirao je smrt u svetu prvorodnim grehom. Ako cemo vec simbolikom, Adam je napravio pozar, a Hristos ga gasi. Zato Bog vaskrsava, a ne zato sto smo prokleti, ili zato sto mora. Na taj nacin pobedjuje smrt.
Quote from Slobodan Stamenković Svako ko ume da ceni život izabrao bi tih deset godina ropstva, a ti sa tvojim danom izvoli proživi ga već jednom, pa idi tamo gde te taj neko prihvata, spašava... ja od kako sam se rodio živim u "robovlasničkoj" državi, živeću i dalje, ne bih menjao ovaj život za samo jedan dan života u Švedskoj, Švajcarskoj, Bahamima pa da bacim kašiku... Čak se i ja zovem Slobodan, pa se ne ložim toliko na tu priču o slobodi koliko svi vi, jedno je mesto gde si neograničeno slobodan, u svojim mislima, a da li ti bio u zatvoru, u okovima ili šta ti ja znam gde, to je potpuno irelevantno dok si živ, splet okolnosti ti može svašta prirediti, a život je jedan.
Svako ko zna sta je zivot, taj nikada ne bi ziveo u ropstvu. Kakav je to zivot gde ne smes da ispoljis svoju licnost, svoja misljenja i uopste celo svoje bice? To nikako nije potpun zivot. I to ne mora da bude jedan dan slobode, to sam samo napisao da bi ukazao na znacaj slobode u ljudskom zivotu. Sloboda nikako ne odrice zivot, vec ga cak i potvrdjuje. 
Pomenuo sam vec gore to da covek ne zeli slobodu, jer ona donosi odgovornost.   To sto ti potcenjujes slobodu to je tvoj problem, i to je tvoje subjektivno glediste sto nikako ne porice velicinu uloge slobode u ljudskom zivotu. 

Quote from Slobodan Stamenković I kad si već pomenuo slobodnu volju? Čemu širenja hrišćanstva, pokrštavanje pagana, čemu veronauka u školi?

Sirenje Hriscanstva i veronauka ne ukidaju slobodan izbor coveka. Mislim da ste vi ateisti dokaz za to.

Quote from Slobodan Stamenković Da sam se rodio na pustom ostrvu i odrastao bez ikakvog znanja (nametnutog) o bilo čemu, verovatno bih po tebi i onom gore imao pogrešnu slobodnu volju??? Tj. ne bih ga prigrlio, uhvatio za ručicu i odskakutao iza tih tvojih vrata tamo negde kada za to vreme dodje...
Kao prvo ne govorimo o slobodnoj volji, nego o slobodnoj veri. Morao je neko da te rodi na pustom ostrvu, tako da ne bi bilo pusto. Toliko znam. Ostalo, em te nisam razumeo sta pricas, em ne zelim da odgovaram na to sta bi bilo kad bi bilo. Postoji milion pretpostavki. To ne znam. Mogu da ti pricam o konkretnom slucaju. Mozes da mi zameris za to slobodno. :D
Quote from Slobodan Stamenković P.S. Crtani je slobodna volja autora i ne može imati grešaka i pogrešnih shvatanja, naša je slobodna volja hoćemo li oceniti film kao Predrag ili ćemo ga oceniti kao ti...

Pa ocenjujte ga vi kako hocete, ja nisam nikad rekao da vam branim. Ja sam samo rekao svoje misljenje i to je takodje moja slobodna volja kako cu da ga ocenim. Ako ti se to ne svidja, sta ti ja mogu. Ja bar dajem nekakve argumente za moje misljenje, a sve sto si ti napisao je vezano za neko tvoje iskustvo i subjektivno misljenje.
Quote from Slobodan Stamenković I pošto se bog žrtvuje za čoveka, neka se žrtvuje za mene, imam rak i ne bih da umrem u 23 godine... Znam da vi komunicirate sa njim i nema veze što ja ne verujem u njega, znam da se vi molite i za duše nas nevernika da budu spašene, pa čisto ono kao pitaj ga za mene, da se ne drndam baš sa hemoterapijama, ako može da me izleči, ali da ne moram da ljubim tamo neke prašnjave ikone ako može i kad umrem u 90. godini može slobodno da me pošalje u ništavilo, pakao, ma gde god hoće, spreman sam na tu kaznu...

Bog se jednom zrtvovao za coveka, i to je dovoljno. Znam ja da bi vama bilo potrebmo da opet Hristos dodje i opet strada, umre i vaskrsne da bi poverovali, ali se ipak nadam da cete jednom traziti i manje od toga. 

Ne mogu da zalazim u tvoje privatne probleme, pogotovo ne ovde na forumu. I ne brini Bog nece nigde ni da te posalje ni da te kazni. Sam biras gde ces sa svojim zivotom. 

Message #8

Quote from Zoran Pandobranski Ovaj crtani film koji ti uzimas kao argument protiv slobodne volje ima toliko gresaka i pogresnih shvatanja, da je potrebno da se gotovo svaki deo promeni da bi bar nesto bilo ispravno.

Prosto je neverovatan nivo "neinteligencije" koju svaki veliki vernik ispoljava.

Kad si napao Pedju u prvoj recenici sto te banova sa nekog tamo sajta, na prvu sam i pomislio da je Pedja mozda prenaglio....dok nisam procitao tvoje shvatanje ovog kratkog videa.Onda mi je sve bilo jasno.

Quote from Zoran Pandobranski Kao prvo, svodi Boga na nivo coveka (ili konkretno vatrogasca), i samim tim ga ogranicava.

Sta lupetas???

Quote from Zoran Pandobranski Takodje nije mi jasno sta predstavlja pozar, a sta zgrada u ovom klipu. Da li pozar predstavlja ovozemaljsku smrt, ili onu posle ovozemaljske koja vodi u nistavilo, ili mozda predstavlja pakao?

Zasto trazis nesto vise...?Jos jedan dokaz vase deformacije gde trazite  boga u svemu.

Nije nista metaforicno po pitanju "lokacije" nego je metaforicno po pitanju odnosa i shvatanja Boga i njegove pomoci\"dobrote".

Bog sve zna...bog je sudbina... bog je sve.Znaci - bog zna sta ce da ti se desi (znaci da je on indirektno kriv sto ti je izbio pozar)!Bog moze da ti pomogne (vatrogasac) ali samo ako verujes u njega BEZ DA IMAS BILO KAKVE DOKAZE O NJEGOVOM PRISUSTVU  - Ti si u kuci koja gori i pravis planove o spasenju koji ukljucju vatrogasce, a nemajuci pojma da li je neko uopste i poszvao pomoc i da li su oni uopste tu!!E sad...oni jesu ispred (bog te uvek vidi i zna sta radis) ali nece da se umesaju dok nisu sigurni da tvoj plan ukljucuje njihovu pomoc.A opet, nece da ti kazu da su tu jer bi to onda poremetilo tvoj plan (slobodnu volju) nego zele da ti snaga VERE( a ne RAZUM i logika) da su oni tu, pomogne da stupis u kontakt sa njima.

Quote from Zoran Pandobranski I na osnovu cega covek u pozaru treba da veruje da su tu vatrogasci?

Baravo, to se bas i ja pitam - NA OSNOVU CEGA BI NORMALAN COVEK TREBAO DA VERUJE DA POSTOJI "SPAGETI MONSTER"!

Quote from Zoran Pandobranski Mozda na osnovu logike?

Ma jok bre, kakva logika.Ma hajte molim vas...necemo da se vredjamo valjda sa logikom, naukom i razumom.Treba SLEPO VEROVATI kako ludi Agapije kaze - "u BESMISLICE"!

Quote from Zoran Pandobranski Ako je tako zasto onda vatrogasci ne zakljuce da na taj nacin on veruje u njih i ne krenu da ga spasu?

Nista se ti ne sekiraj...tako i funkcionise u normalnom svetu.U vasem imaginarnom svetu je to na primer skorz opravdano.Pa ako i neko umre ili izgori a molio se i verovao u boga, onda se kaze "well...god works in mysterious ways".

Quote from Zoran Pandobranski Kao sto vidite, ovaj klip je prepun nelogicnosti

Naravno...zato sto interpretira Bibliju\religiju.

Quote from Zoran Pandobranski i zaista nije tesko videti da je odnos coveka i Boga mnogo komplikovaniji od 2 minuta crtanog filma.

Eh, kad bi samo bilo leka za tu vasu poremecenost....

The Forum post is edited by Aleksandar Kostic Feb 14
Message #9

Quote from Агапије Један православан виц : Десила се велика поплава у једном граду. Сви се људи организовали и полако напуштају град а један Пеђа је седео на једном гумну и чекао. Приђу му неки људи са чамцем и потерају га да крене са њима. "Не, нека хвала, мене ће Бог да спаси, Он ће ми помоћи". Исто се десило када су још два пута долазили добри људи да му помогну. "Не, мени ће Бог да помогне, хвала Вам". Сви се евакуишу, надође још већа вода и овај одважни младић се удави ... "Оде горе" код Бога и пита га. "Добро Боже, па зашто ми ниси помогао, ја сам чекао да ми помогнеш ?" "Е мој драги Пеђа, рече Бог, ја сам ти неколико путао слао чамац да се спасеш, а ти си одбио."

Jao.....jao jao jao.....jao.Odakle da pocnem sa debilizmom....tvoje stare dobre debilne besmislice.

Pedja sedi i nece na camac jer VERUJE u tog tvog usranog boga.Ako mu ljudi daju camac, GDE je onda taj njegov bog?I ako taj njegov bog odluci da se tako pojavljuje u vidu ljudi koji mu nude camac, odakle Pedja da ZNA da je to njegov bog poslao?

Znaci...ako se na reci pojavi camac, to je MIRACLE!Wow.....CAMAC na vodi...fucking WOW...there must be a God.

A ako Pedja ostane kojim slucajem sam pored reke gde sve gori oko njega...a camac se eto (nekim cudom) NE STVORI i pedja izgori/udavi se..onda opet dobijemo vasu dobru staru "God works in mysterious ways".

Stara dobra vernicka hipoteza - ako ti se desi dobro -"Bog te pogledao".Ako ti se desi lose (i ako si se molis i verujes u Boga), onda  - "ima zasto te Bog uzeo" ili "Cudni su putevi Gospodnji".

Jebote....vi bas testirate covekom self-control............................Toliko sam besan da bih progrizo ovu tastaturu kad citam vase mentalne postove i neznam sta bih sve napisao...jedva se uzdrzavam da ispotujem forum koliko-toliko jer ne mogu da shvatim da toliko poremeceni ljudi mirno setaju ulicama, imaju pravo glasa pa cak i meni odredjuju buducnost.

Ufffff........................

admin
Message #10
Quote from Zoran Pandobranski Kao prvo Predraze, ne treba nesto da bude genijalno da bi objasnilo neki debilizam. Ako je ucenje o slobodnoj volji stvarno debilizam, zasto mi onda nisi odgovorio na tvom sajtu, nego si mi obrisao komentar i banovao me? Da nije zato sto nemam argumente? Ili sam vredjao mozda? Ali to sad kakav si ti covek nije ni bitno i ne tice se ove teme, tako da necu o tome. 
Na mom sajtu ne razgovaram sa budalama. Gde je problem?

Quote from Zoran Pandobranski Kao prvo, svodi Boga na nivo coveka (ili konkretno vatrogasca), i samim tim ga ogranicava.
Znači, pokažeš koliko si glup i sada neko treba sa tobom dalje da diskutuje o bilo čemu??? Pa ko je lud da tako gubi vreme sa nekim ko nije sposoban da shvati tako jednostavno poredjenje?!?

Quote from Zoran Pandobranski I na osnovu cega covek u pozaru treba da veruje da su tu vatrogasci? Mozda na osnovu logike
Na osnovu istih nepostojećih "dokaza" na osnovu kojih treba da veruje i u boga. Tužno je što se nekome ovo mora crtati i samo pokazuje do koje mere ide ta vaša zatucanost.

Ove ostale gluposti stvarno ne mogu da čitam. Idi leči se.

admin
Message #11
Quote from Агапије Један православан виц :

Десила се велика поплава у једном граду.
Сви се људи организовали и полако напуштају град а један Пеђа је седео на једном гумну и чекао. Приђу му неки људи са чамцем и потерају га да крене са њима. "Не, нека хвала, мене ће Бог да спаси, Он ће ми помоћи". Исто се десило када су још два пута долазили добри људи да му помогну. "Не, мени ће Бог да помогне, хвала Вам".

Сви се евакуишу, надође још већа вода и овај одважни младић се удави ...

"Оде горе" код Бога и пита га. "Добро Боже, па зашто ми ниси помогао, ја сам чекао да ми помогнеш ?"

"Е мој драги Пеђа, рече Бог, ја сам ти неколико путао слао чамац да се спасеш, а ти си одбио."

Edit

Свака сличност ... је случајна.   ;)

Svaka sličnost je debilna:

1. Pedji ne treba čamac, držao je rekord Srbije na 1500 kraul od 1997. do 2011.

2. Pedji ne treba čamac, trenira podvodni ragbi

3. Pedja ne čeka Deda Mraza da mu pogne, mrdne dupe i uradi

4. Pedja udje u prvi čamac, ako ima mesta, jer mu je IQ ipak veći od temperature tela

Ali i pored toga, upravo ovo što su svi i rekli: kad god se nešto pozitivno desi to je zbog boga, a negativno ili su njegovi putevi čudni ili nije on jadan kriv, krivi su ljudi i njihova slobodna volja :D :D :D :D :D

Aj prestanite da se blamirate takvim glupostima, ne prolaze više. Ozbiljno :)

admin
Message #12
Quote from Агапије

У вицу се не говори о Богу, него о човеку и његовом погрешном схватању живота, Бога, и себе ...

Pa jeste, čovek je kriv što nije "shvatio" da apsolutno sve što se iole može videti kao pozitivno mora da pripiše bogu, a sve negativno sebi :D

Diiiiiiivan koncept!!! Onako baš human i nadasve logičan :D

admin
Message #13
Quote from Zoran Pandobranski Tu zajednicu je Adam odbio i aktivirao je smrt
Uh, mamu mu, znači samo da on nije aktivirao flux capacitor mi bi sad živeli večno, svi? Sve milijarde i milijarde ljudi koji su se IKAD rodili? Wooooow... a na kojoj planeti bismo živeli? :D
admin
Message #14
Quote from Aleksandar Kostic vi bas testirate covekom self-control...
Ne brini, banovan je...
Message #15

Quote from Predrag Stojadinović Ne brini, banovan je...
?
Message #16
BANOVAN JE DECKO KOJI NIJE NISTA KRIV, KOJI VAS NIJE VREDJAO...TO SAMO GOVORI O OZBILJNOSTI OVOG SAJTA - TAKO SAMO GUBITE SVOJE CLANOVE I OZBILJNE LJUDE KOJI HOCE DA IZRAZE ONO STO MISLE...
SRAMOTA ZA OVAJ NAROD U KOM ZIVITE!!!
BANUJTE I MENE PA DA OSTANEM NORMALAN...TIME CETE SAMO POTVRDITI TU CINJENICU DA VI NISTE ATEISTI NEGO ANTITEISTI TJ.LJUDI KOJI PORICU BOZIJE POSTOJANJE A NE LJUDI KOJI NE VERUJU!!! POZDRAV ADMINIMA I OSTALIM CLANOVIMA FORUMA!!!
Message #17
Quote from Milos Milanovic DA VI NISTE ATEISTI

Pa antiteisti jesu vrsta ateista.U cemu je problem?Ne vjerujem(o) u njegovo postojanje,i stoga i negiram(o) odnosno poričem(o) njegovo postojanje,isto kao što ne vjerujem(o) u postojanje karakondzula,drekavaca,i naravno da poricemo njihovo postojanje.

DA LI SI TI SIGURAN DA SI ATEISTA? DA NISI MALO PROMAŠIO FORUM DEČKO,A !?!!

Message #18
Quote from Planet Earth BANUJTE I MENE

Zasto se sam ne banujes?Jednostavno delete profile i rijesen problem.Aaa neee ti zelis da te mi banujemo,da bi mogao ici pricati kako smo te banovali i kako si ti jadnik ispao zrtva!
admin
Message #19
Quote from Milos Milanovic TIME CETE SAMO POTVRDITI TU CINJENICU DA VI NISTE ATEISTI NEGO ANTITEISTI TJ.LJUDI KOJI PORICU BOZIJE POSTOJANJE A NE LJUDI KOJI NE VERUJU!!!
Zamolio bih te da ne generalizuješ sve ljude na ovom sajtu, takođe i u pokretu Ateisti Srbije.

Mi nismo nikakav klub istomišljenika, već imamo pravo da mislimo ko kako hoće, takođe i svako odgovara za ono što je ovde izrekao. Prema tome ako ti neke izjave smetaju, obrati se onome ko ih je izrekao, ili ih jednostavno ignoriši i debatuj sa onim sa kim misliš da zaslužuje tvoju pažnju.

The Forum post is edited by Dalibor Stupavski Feb 14
Message #20

Quote from Predrag Stojadinović Uh, mamu mu, znači samo da on nije aktivirao flux capacitor mi bi sad živeli večno, svi? Sve milijarde i milijarde ljudi koji su se IKAD rodili? Wooooow... a na kojoj planeti bismo živeli? :D

Hahhahahahahaha e jebeš video, ovo je genijalno... hahahahahahahahahahahaha plačem od smeha :) Taj Adam, mislim strašno...
Pages: 1 2 3 4 »